Profesors atklājis iepriekš nezināmu omicrona simptomu

tautaruna.lv 12.jūlijs 2022, 20:30
 
Freepik
Omikrona apakšcelms BA.5, kas strauji izplatās Eiropā un pasaulē, var izraisīt iepriekš neatklātus Covid-19 slimības simptomus, raksta The Independent.

Epidemiologi atzīmē, ka omikrona apakšvariants BA.5 jau ir izraisījis jaunu infekciju vilni daudzās Eiropas valstīs, tostarp Apvienotajā Karalistē, Spānijā, Portugālē un Francijā.

Zinātnieki jau ir pamanījuši, ka omikron BA.5 apakšvariants spēj atkārtoti inficēt cilvēkus tikai dažas nedēļas pēc iepriekšējās inficēšanās. Imunologi arī uzskata, ka mutētajam koronavīrusam var būt dažādi simptomi.



"Viens papildu BA.5 simptoms, ko pamanīju vēl šorīt, ir nakts svīšana," pagājušajā nedēļā Īrijas radiostacijai sacīja Dublinas Universitātes profesors Lūks O'Nīls. "Vai tas nav dīvaini?" viņš piebilda.

Omikron celms , kas parādījās pagājušā gada beigās, ātri pārspēja iepriekšējos koronavīrusa variantus. Zinātnieki atzīmē, ka šis celms turpina mutēt, parādoties infekciozākām COVID-19 versijām, taču mutācijas nav pietiekami nozīmīgas, lai tās sauktu par jauniem koronavīrusa celmiem. "Slimība ir nedaudz atšķirīga, jo vīruss ir mutējis," ceturtdien sacīja profesors LO'Nīls. Viņš teica, ka jaunā simptoma, nakts svīšana, parādīšanās var būt saistīta ar to, kā imūnsistēma reaģē uz izmainīto vīrusu.

Omikron BA.5 apakšvariants pirmo reizi tika atklāts februārī Dienvidāfrikas Republikā. Mēnesi iepriekš tajā pašā valstī tika identificēta arī BA.4 pasuga. Šie divi omikronu apakštipi pēdējo nedēļu laikā ir izraisījuši arvien izteiktāku koronavīrusa izplatības pieaugumu. Covid-19 gadījumu skaits Apvienotajā Karalistē palielinājās par gandrīz 20%, nedēļas laikā inficējoties aptuveni 2,7 miljoniem. populācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:45

Jaunākās diskusijas