Lietuvas ārlietu ministra komentārs - vai tiešām Krievija iebruks viņa valstī?

tautaruna.lv 12.jūlijs 2022, 9:20
 
EPA/Scanpix/LETA
Pēdējā laikā Krievijas politiķi izsaka draudus NATO valstīm. Tādējādi Krievija pārbauda, ​​kā Rietumi uz to reaģēs. Tā paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis, vēsta RBC-Ukraine ar atsauci uz TSN.ua.

Viņš norādīja, ka pēdējo nedēļu laikā vairāki Krievijas politiķi ir ļoti skaidri pauduši, ka nebaidās apdraudēt kādu NATO dalībvalsti. "Šodien tā ir Lietuva. Pirms tam Polija tika apdraudēta Ukrainas atbalsta dēļ. Igaunija saņēma, kā es tos saucu, pasīvos draudus burtiski šodien. Tāpēc viņi pārbauda, ​​kā Rietumi reaģē, kā mēs varam reaģēt," teica ministrs.

Viņš uzskata, ka Kremļa algotņi neriskēs uzbrukt NATO valstij.

"Atkal jau, vai viņš (Putins - red.) var karot pret NATO? Es tā nedomāju. Vai viņš var pārbaudīt NATO? Jā, protams, viņš var, viņš var pārbaudīt NATO. Es pat ietu tālāk un teiktu, ka viņš varētu ne tikai protestēt, bet arī salauzt NATO," sacīja Lietuvas ārlietu ministrs.

Lietuvas Ārlietu ministrija uzskata, ka Krievijas Federācija neuzdrošinās uzbrukt Lietuvai, ja NATO rīcība būs skaidra un ātra. "Ja vien NATO nespēs atrast pietiekami ātru un spēcīgu atbildi, lai parādītu, ka ir ļoti skaidras un konkrētas līnijas, kuras tā nevar pārkāpt. Un mums ir jābūt ļoti skaidriem šajā jautājumā. Un tas notiek tagad. Tā ir realitāte," sacīja Landsberģis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas