"Tas skaits ir šokējošs", dzimumu sadalījums Latvijas Republikas ministrijās pārsteidz soctīklu lietotājus

tautaruna.lv 12.jūlijs 2022, 16:45
 
Freepik
"Twitter" ieraksts atklāj dzimumu sadalījuma tendenci Latvijas Republikas ministrijās. Vienīgā ministrija, kurā vīriešu skaits ir lielāks nekā sieviešu, ir Aizsardzības ministrija.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" kāds anonīms lietotājs dalījies ar datu apkopojumu - "Darbinieku skaits Latvijas Republikas ministrijās pēc dzimuma".

Vislielākais sieviešu skaits ir Labklājības ministrijā (85%), Izglītības un zinātnes ministrijā (85%) un Veselības ministrijā (82%). Toties vislielākais vīriešu skaits ir Aizsardzības ministrijā (54%).

Rudenī notikušajā Eiropas Komisijas konferencē teikts: "Labie piemēri parādījuši, ka obligātas kvotas, ar kurām nosaka konkrētu sieviešu pārstāvības apmēru politiskās struktūrās, ir nozīmīgs instruments, lai veicinātu dzimumu līdztiesību politikā, Briselē notikušajā Eiropas komisijas (EK) ikgadējā konferencē "Sieviešu tiesības trauksmainajos laikos" vairākkārt pauda tās dalībnieki."

Analizējot datu apkopojumu sociālo tīklu lietotāji apšauba obligāto kvotu nepieciešamību.

Ierakstā minēts: "Darbinieku skaits Latvijas Republikas ministrijās pēc dzimuma (2022. jūlijs). Zem šīm ministrijām vēl ir daudz aģentūras, dienesti, pārvaldes, padomes, fondi, kapitālsabiedrības, kas nav iekļautas."

Ekrānuzņēmums

Kā apgalvo ieraksta autors, diagramma veidota, izmantojot publiski pieejamos datus ministriju mājaslapās.

Komentāros cilvēki raksta:

Anita: "Tas skaits ir šokējošs. Katram aprīkota darba vieta, alga, kas pārsniedz vid.privātā biznesā, kur nu vēl pensijas, piemaksas (jo taču mazas algas), ves.apdrošināšanas, trasporta kompensācijas utt. Tur arī ir mūsu nodoklīši, kuru nekad nepietiek un Reiram, nabadziņam, vēl jāceļ."

Anonīms lietotājs: "Kvotas vajag!"

Haris: "Aizsardzības ministrijā joprojām diskriminē."

Juris: "Dzīvojam pilnīgā matriarhātā. Mūs regulē sievietes."

Anonīms lietotājs: "Bet sievietēm vidēji valstī ir zemāka alga kā vīriešiem, jo šie daži simti valsts mērogā pilnīgi neko nemaina."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:31

Jaunākās diskusijas