"Ja kājam jāiet, tad arī hidrotērpu vajag", soctīklos piktojas par peļķēm Rīgas ielās

tautaruna.lv 12.jūlijs 2022, 19:51
 
Mārtiņš Zilgalvis / F64
Laikapstākļi šodien nelutina, arī galvaspilsētā vērojams brāzmains vējš un lietus. Sociālo tīklu lietotāji piktojas par peļķēm uz Rīgas ielām un gājēju apšļakstīšanu, meklē vainīgo.

“Ja mēs runājam par centra daļu, tieši šī te pati Brīvības iela, Ganību dambis vai vēl kaut kur, šeit šī ūdens kanalizācijas sistēma ir pieslēgta pie kopējās kanalizācijas sistēmas kolektora, un šeit ir novērojama situācija, kad intensīvas līšanas laikā pastiprināti veidojas peļķes, jo sistēma netiek galā ar ūdens daudzumu,” intervijā pirms pāris dienām teicis Jānis Vaivods, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs.

Lai gan problēma ir apzināta, cilvēki tomēr pauž sašutumu par situāciju Rīgas ielās sirpra lietus laikā. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" daudzi gan norāda, ka sava daļa atbildības jāuzņemas arī pašiem šoferiem, kuru braukšanas stils nereti neiekļauj lēnu izbraukšanu caur peļķēm.

"Vai, cik jauki! Ejot pa Hanzas tuneli Ķīpsalā, gājējs pie viena var nomazgāties. Nenofilmēju pāris laimīgos, kam tā duša tika."

Anonīms "Twitter" lietotājs: "Kāpēc notekūdeņu izvads ir tieši virs ietves? (Zunda krastmala 1A)"

Anete: "Lietussargs ir nulle Rīgā pie lielām lietavām. Kā minimuns vajag gumijniekus, jo visur peļķes. Ja kājam jāiet, tad arī hidrotērpu vajag, jo auto garāmbraucot nošķiež no galvas līdz kājām!"

Anonīms "Twitter" lietotājs: "par 99 % vainīgs ir Staķis, jo šoferi nav vainīgi pie bedrēm, bet gan pašvaldības vadītājs, un viņa izvēlētā ceļu būves firma.."

Kaspars: "Es dzīvoju Teikā. Mums šeit ir pilnīgi viss uz vienas ielas 5min attālumā, garšīgs un ar lielisku servisu, vienīgi nav dīķis, bet toties ir peļķes."

Juris:"Klau,Rīgas dome, kurš uzņemsies atbildību par Marijas /Čaka ielas rekonstrukcijas brāķi? Paceļot trotuāra līmeni, iebrauktuve katra lietus laikā ir kā ezers."

Anonīms "Twitter" lietotājs: "Jaunas, skaistas dāmas gaišos apģērbos gaida zaļo, tikmēr 3 auto brauc garām un visi kā viens kā reiz peļķē iekšā, lai gan var apbraukt apkārt. Dāmas tramīgi lec nost. Rīga, kāpēc esi tik BEZCERīga?"

Rīgas dome aicina par lielu peļķu veidošanos operatīvi ziņot Rīgas domes Satiksmes vadības centram, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 80003600 vai rakstot rdsvc@riga.lv, lai var nosūtīt ūdens atsūknēšanas tehniku. Par šo vietu informāciju nodevām uzturētājiem.

"Latviju, naktī sasniedza ciklons, kas turpina mūs šķērsot jau apmēram 10-12 stundas. Pašlaik Kurzemē un centrālajā daļā ilgstoši, brīžiem stipri līst. Nokrišņu daudzums sasniedz 15-30 mm. Lietu pavada arī brāzmains ziemeļu-ziemeļaustrumu vējš, brāzmās līdz 14-20 m/s, " mikroblogošanas vietnē raksta jaunākais laika ziņu moderators Latvijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:01

Jaunākās diskusijas