Ševeļovs: Nepazīstu nevienu krievvalodīgo Latvijas iedzīvotāju, kurš atbalstītu Putinu

tautaruna.lv 3.marts 2022, 15:13
 
Lauris Aizupietis/F64
Komunikācijas speciālists, influenceris Deniss Ševeļovs kanāla TV24 raidījumā "Preses klubs" komentējis situāciju ar krievvalodīgajiem Latvijas iedzīvotājiem Ukrainas kara laikā.

D. Ševeļovs raidījumā skaidri paudis nostāju, ka Putins ir kara noziedznieks un Krievijas agresija pret demokrātisko Ukrainu nav pieņemama.

"Es vēlos, lai tas apstātos tūlīt un iniciatori tiktu saukti pie atbildības. Un tā nav tikai mana pozīcija - es nepazīstu nevienu krievvalodīgo Latvijas iedzīvotāju, kurš būtu Putina režīma atbalstītājs," uzsver D. Ševeļovs.

Viņš norāda, ka nevar likt vienādības zīmi starp krievu un Putina atbalstītāju.

Tāpat Deniss atklāj, ka krievu valodā runājoši influenceri šobrīd Latvijā nereti ir spiesti taisnoties.

"Cilvēki gib ātrus risinājumus, viņi grib nomierināt sevi. Viņiem ir dusmas," pauž influenceris. "Es arī saņemu ļoti daudz ziņas no saviem sekotājiem, kas pārsvarā ir latvieši, ka viņi agrāk domājuši - ja vietējais krievs, tad uzreiz atbalsta Putinu."

Jau vēstīts, ka otrdien Ministru prezidents Krišjānis Kariņš mikroblogošanas vietnē Twitter vērsies pie iedzīvotājiem ar vēstījumu.

"Dārgie Latvijas iedzīvotāji! Šajā brīdī ir būtiski vārdos un darbos parādīt, ka esam demokrātiska valsts! Putina noziedzība pret ukraiņu tautu nav krievvalodīgo vai Krievijas miermīlīgo iedzīvotāju īstenota. Būsim vienoti pret agresiju - tikai tā mēs palīdzēsim sev un Ukrainai!" - pausts vēstījumā.

Kariņš preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja, ka sabiedrībā ir radusies neskaidrība par to, kas notiek pasaulē, jo mūsu vienotais pretinieks ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīms, kas brutāli iebrucis Ukrainā, nevis etniskie krievi. Viņš pauda, ka arī ieroči un raķetes, kas nogalina nevainīgus Ukrainas iedzīvotājus, nešķiro cilvēkus pēc tautības vai valodas, kādā persona runā mājās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:08

Jaunākās diskusijas