Ogres novada vadītājs baltkrieviem nosūta asu vēstuli

tautaruna.lv 3.marts 2022, 18:06
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis facebook publicējis vēstuli, kuru nosūtījis baltkrieviem.
"Ogre lauž līgumu ar sadraudzības pilsētām Baltkrievijā. Šādu vēstuli nosūtīsim Sloņimas un Stoļinas pilsētu administrācijām," skaidro Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis.
Vēstule:
"Ņemot vērā pēdējās nedēļas notikumus, mums nav citas iespējas, ka paziņot Jums sekojošo;
Ogres novada dome ir pieņēmusi lēmumu, nekavējoties izbeigt sadraudzības līgumu ar Jūsu pilsētu.
Jūsu valsts vadība un vadītājs ir izdarījuši nepārprotamu izvēli - kļūt par nicināmiem izstumtajiem ikvienas, brīvību un tautu pašnoteikšanās tiesības cienošas, sabiedrības acīs.
Ārkārtējā mežonība, kas tagad jau arī ar baltkrievu rokām, tiek īstenota pret Ukrainu, ir noziegums, kura līdzdalībnieki ātrāk vai vēlāk tiks saukti pie atbildības un sodīti!
Trūkst vārdu, lai atbilstoši raksturotu to sašutumu, ko izraisa Baltkrievijas iesaistīšanās karā pret Ukrainu! Tomēr viens ir skaidrs - jūsu valsts vadītājs ir nelietis un melis, kas nodevis savu tautu! Un ir patiesi žēl, ka šo ūsaino “krievu karakuģi” baltkrievu tauta nav spējusi aizsūtīt tur, kur viņam būtu īstā vieta!
Civilizētā sabiedrībā ir pieņemts cienīt otra privāto telpu, dzīves veidu un izvēles. Līdz šim, lai gan nespējām pieņemt sistēmu, kas valdīja Jūsu valstī, cienījām Jūsu cilvēcīgā līmenī. Tieši to pašu vēlējāmies sagaidīt arī no Baltkrievijas un tās cilvēkiem.
Labas kaimiņattiecības nozīmē atbalstīt vienam otru, palīdzēt un netraucēt. Mums pieņemts - pie kaimiņiem doties ciemos ar dāvanām un ziediem, nevis ierasties uz tanka, pa ceļam iznīcinot visu, kas kaimiņam svēts un dārgs.
Ja kādreiz pienāks brīdis, kad baltkrievu tauta un valsts kļūs par uzticamiem un civilizētiem kaimiņiem, Jūs atkal būsiet gaidīti mūsu viesmīlīgajā zemē un pilsētā! Bet līdz tam - aizmirstiet ceļus, kas veda no Jūsu pilsētas līdz mūsu mājām!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas