Soctīklos izplatās video - Krievijas karavīri posta veikalus Ukrainā

tautaruna.lv 3.marts 2022, 7:00
 
AP/Scanpix/LETA
Mikroblogošanas vietnē Twitter publicēti daudzi video, kuros, kā tiek vēstīts video aprakstos, redzami Krievijas karavīri, kas aplaupa veikalus.
Kā teikts ierakstos, karavīri ielaužas veikalos un zog visu - pārtiku, alkoholu, cigaretes.

Iepriekš vēstījām, ka Rīgas domes deputāte Alija Turlaja mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījusies arī radinieces atsūtītām fotogrāfijām no Maskavas veikaliem.

"Šobrīd Krievijā aug cenas, trūkst pārtikas. Foto ar tukšajiem plauktiem atsūtīja radi Maskavas, " rakstīja deputāte.

Savukārt ANO paziņoja, ka Pārtikas produktu piegādes pasaulē varētu tikt apdraudētas, ņemot vērā negatīvo ietekmi, ko rada Krievijas iebrukums Ukrainā.

Gan Ukraina, gan Krievija ir nozīmīgas lauksaimniecības produktu piegādātājas, taču novāktās ražas šobrīd ir apdraudētas Ukrainā un iestrēgušas Krievijā pret valsti noteikto sankciju dēļ.

Vairāk nekā pusei no pārtikas produktiem, ko WFP izmanto krīzes reģionos, izcelsmes valsts ir Ukraina.

"Jau 276 miljoni cilvēku cieš akūtu badu 81 valstī. Pasaule vienkārši nevar atļauties vēl vienu konfliktu," norāda WFP Berlīnes biroja direktors Martins Friks.

Ēģipte ar tās 100 miljoniem iedzīvotāju ir arābu pasaules apdzīvotākā valsts, un lielāko daļu no kviešiem valsts importē no Krievijas vai Ukrainas. Tas pats attiecas arī uz Tunisiju, skaidro WFP.

Eksperti Tunisijā jau brīdina par pārtikas produktu cenu kāpumu šī kara dēļ, un valsts aplūko citus kviešu importa avotus, tostarp Argentīnu vai Rumāniju. Taču šobrīd nav zināms, vai šie avoti spēs apmierināt pieprasījumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas