Lato Lapsa asi kritizē kultūras ministra teikto

tautaruna.lv 3.marts 2022, 12:09
 
Vladislavs Proškins/F64
Žurnālists Lato Lapsa mikroblogošansa vietnē Twitter paudis kritiku kultūras ministra Naura Puntuļa paustajam.

Kā zināms, kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) ceturtdien paziņoja, ka nosoda un sola arī turpmāk nosodīt tos māksliniekus, kuri neieņems stingru pilsonisko pozīciju jautājumā par Krievijas sākto karu Ukrainā.

L. Lapsa norāda, ka Puntulis kā privātpersona var nosodīt, taču nekā kā valsts amatpersona.

"Privātpersona Puntulis, protams, var nosodīt, ko un kā grib, bet valsts amatpersonai, kam ļoti sagribējās būt svētākam par Romas pāvestu un vismaz kaut kā izcelties mutvārdu apkarotāju vidū, tomēr vajadzētu atcerēties, ka ne tikai visiem labi zināmo 100. pantu, bet arī 99. pantu neviens nav atcēlis, lai kā viņa pārstāvētajai pseidonacionālajai švoblai, par kuru vairāk kaitējuma Latvijai reti kurš nodarījis, gribētos," raksta žurnālists.

Jāatzīmē, ka Latvijas Republikas Satversmes 99. pants paredz, ka ikvienam ir tiesības uz domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību.

Jau vēstīts, ka intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Puntulis atzina, ka līdz Krievijas armijas atklātam iebrukumam Ukrainā maz bija tādu cilvēku, kuri absolūti nekādā veidā kaut vai pastarpināti neatbalstīja Krievijas valdošo varu un neveicināja tās ekonomiku. Tieši tāpēc vairumam cilvēku iepriekš nebija morālu tiesību nosodīt māksliniekus, kuri uzstājās Krievijā. Tomēr pēc 24.februāra, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par "militāras operācijas" sākšanu Ukrainā, situācija ir mainījusies, apgalvoja ministrs.

"Kas attiecas uz situāciju pēc 24.februāra, es būšu pirmais, kas nosodīs tos māksliniekus, kuri joprojām mēģina laipot un nespēj pateikt skaidru viedokli, kuri joprojām saka, ka vēlas, lai karš beigtos, kuri saka, ka ir pret karu, kuriem nepietiek pilsoniskās stājas pateikt skaidri un gaiši, ka karš nevar beigties pats no sevis, karu var izbeigt tikai tas, kurš to ir uzsācis. Šeit es būšu konsekvents un strikts un neaizstāvēšu nevienu, kuram nebūs atbilstošas pilsoniskas stājas," solīja politiķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:50

Jaunākās diskusijas