Soctīkli sajūsmā par Makrona ierakstu krievu valodā

tautaruna.lv 3.marts 2022, 13:09
 
AFP/Scanpix/LETA
Mikroblogošanas vietnē Twitter milzīgu uzmanību izplenījies Francijas prezidenta Emanuela Makrona ieraksts krievu valodā, kurā viņš atbalsta krievus, kas nevēlas karu.
"Šodien mēs stāvam plecu pie pleca ar visiem krieviem, kuri nevēlas, lai viņu vārdā noritētu šis necienīgais karš, atbildības garā drosmīgi aizstāv mieru un sludina to gan Krievijā, gan ārvalstīs," teikts Makrona ierakstā.

Šis ieraksts izpelnījās milzīgu atsaucību Twitter lietotāju vidū. Deviņas stundas pēc publicēšanas tas bija retvītots vairāk nekā 3300 reižu, atzīmi "patīk" bija nospieduši vairāk nekā 16 000 Twitetr lietotāju.

Taču Makrons uzrunāja ne tikai krievus, bet arī ukraiņus, tajā pašā laikā publicējot ierakstu arī ukraiņu valodā.

"Es atzinīgi vērtēju Ukrainas tautas drosmi, kas pretojas ugunij. Franču vārdā es vēršos pie prezidenta Zelenska ar Francijas brālīgo atbalstu. Tagad viņš ir goda, brīvības un drosmes seja," raksta Makrons.

Deviņas stundas pēc publicēšanas tas bija retvītots vairāk nekā 1000 reižu, atzīmi "patīk" bija nospieduši vairāk nekā 5700 Twitetr lietotāju.

Tikmēr, kā iepriekš vēstīts, Francijas prezidentam Emanuelam Makronam pirmdien bijusi telefonsaruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, un tās gaitā Makrons atkārtojis starptautiskos aicinājumus Maskavai izbeigt uzbrukumus Ukrainai un uzsvēris nepieciešamību pēc tūlītēja pamiera, teikts Elizejas pils paziņojumā.

Makrons sacījis Putinam, ka visi uzbrukumi civiliedzīvotājiem un viņu dzīvesvietām ir jāizbeidz, civilā infrastruktūra ir jāsargā.

Putins apstiprinājis, ka sliecas ievērot šīs prasības, teikts Makrona biroja paziņojumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas