Cilvēkus sadusmo Pavļuta vēstījums Lāčplēša dienā

tautaruna.lv 11.novembris 2021, 11:30
 
Kaspars Krafts/F64
Atzīmējot Lāčplēša dienu, veselības ministrs Daniels Pavļuts mikroblogošanas vietnē Twitter vērās ar vēstījumu pie visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Pavļuts savā vēstījumā pieminēja Covid-19 pandēmiju, velkot paralēles, ka karavīri cīnījās par brīvību, bet mēs tagad cīnāmies ar vīrusu, cīnāmies par saviem mīļajiem.

"Lāčplēša dienā, pieminot brīvības cīņās kritušos varoņus, arī paši cīnāmies ar vīrusu, cīnāmies par saviem mīļajiem. Arī no šīs cīņas mēs varam iznākt vēl stiprāki - kā sabiedrība, kā valsts. Kopā mēs uzvarēsim Covid-19 vīrusu un sašķeltības sērgu," raksta Pavļuts, publicējot sveicienu Lāčplēša dienā.

Tikmēr Twitter lietotāji izmantoja kārtējo izdevību, lai paustu ministram kritiskus vārdus.

"Kopā ar ko? Ar Jums? Nu nē. Jūs, ar savu riebīgo augstprātību, alkatību, debīlo vakcinācijas biroju un nespējīgajiem "virusologiem" esat salaidis dēlī gan medicīnu, gan biznesu un vēl nekaunaties piesaukt Brīvības cīņas visa šī sakarā. Ēdiet safenderētos pelmeņus un klusējiet."

"Neapgāni kritušo piemiņu ar savu covid PR kampaņu!"

Iepriekš vēstījām, ka 10. novembrī mikroblogošanas vietnē Twitter Valsts prezidents Egils Levits publiskojis video Lāčplēša dienai. Soctīklu lietotājos neizpratni radījis tas, ka video publiskošanai izvēlēts 10. novembris.

"Pieminēsim mūsu Lāčplēšus, Latvijas armijas karavīrus, kuri ziedoja savu dzīvību par savu dzimteni! Šodien mums jāatrod sevī Lāčplēša spēks, lai cīnītos par tautas veselību, lai turētos pretī maldiem," aicina Valsts prezidents.

Soctīklu lietotājus samulsinājis fakts, ka prezidents ar video dalījies 10. novembrī, kamēr savā uzrunā aicina tieši "šodien" ielikt logos sveces, lai kopīgi pieminētu "mūsu Lāčplēšus".

Valsts prezidenta kancelejas atsūtīja šādu skaidrojumu:

Valsts prezidenta Egila Levita apsveikums sabiedrībai Lāčplēša dienā tika ievietots sociālajos tīklos dienu pirms 11. novembra kā laicīgs aicinājums pieminēt Lāčplēša dienu nepulcējoties, bet gan ģimenes lokā, kā arī aizdegto svecīti šogad ielikt savas mājas logā. Tā ir ierasta prakse, ja uz kaut ko vēlas pievērst uzmanību, piemēram, brīdināt nepulcēties, tad to dara laicīgi, jo ne visi svētku dienā seko līdzi informācijai sociālajos tīklos, medijos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:31

Jaunākās diskusijas