Lai bērns tiktu pie valsts apmaksāta zobārsta, rindā jāgaida četri gadi

tautaruna.lv 11.novembris 2021, 20:20
 
Publicitātes foto
“Rindas pie zobārsta ir traģiskas, Stomatoloģijas institūtā valsts apmaksāta vizīte bērnam jāgaida 3 līdz 4 gadus”, apgalvo norūpējusies sieviete, TV3 raidījumā “Bez tabu”.

Problēmu publiski risināt nolēmusi kāda sieviete, kura vēlējās pierakstīt savu četrgadīgo bērnu pie zobārsta Stomatoloģijas institūtā, bet atklājās, ka rinda uz valsts apmaksātu pakalpojumu bērnam jāgaida 3 līdz 4 gadus. Rezultātā bērna māte pieteicās uz maksas rindu, samaksāja par īso vizīti 33 eiro.

“Stomatoloģijas institūts, bērnu nodaļa, kaut kā jocīgi sanāk. Sāp sirds, kad redzu 11-12 gadīgs bērns nāk no zobārsta kabineta un maksā par vizīti 50 eiro,” saka sieviete.

“Bez tabu” nolēma telefoniski interesēties, uzzināja, ka valsts apmaksāta vizīte bērnam Veselības centrā “Adora” pieejama tikai decembrī, klīnikā “Denta” valsts apmaksātu pierakstu var veikt pēc septiņiem mēnešiem, Rīgas 1.slimnīcā rindā ir 2000 bērni.

Stomatoloģijas institūta pārstāve apstiprina, ka rindas pie zobārsta ir lielas un pieraksts iespējams uz decembri, jāgaida 3 līdz 4 gadi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas