Cilvēkus sadusmo Rīgas domes reklāma krievu valodā

tautaruna.lv 11.novembris 2021, 10:30
 
Ekrānuzņēmums
Rīgas dome izveidojusi reklāmu krievu lvalodā, kurā uzrunā krievvalodīgos rīdziniekus par vakcinēšanos pret Covid-19.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis video publiskojis mikroblogošanas vietnē Twitter, veltot kritiku partijas "Saskaņa" biedriem, kuri nepiedalījās reklāmas filmēšanā.

"Apsveicami, ka "Saskaņas" deputāte @ltvzinas "Aizliegtajā paņēmienā" saka: jāuzrunā cilvēki arī krieviski. Bet, kad Rīgas domes Komunikācijas pārvalde aicināja frakcijas kopīgi to darīt, "Saskaņas" pārstāvji atteicās. Nekas, labs video sanāca arī bez “Saskaņas” dalības," pauž M. Staķis.

Tomēr video soctīklos izpelnījies asu kritiku no iedzīvotājiem, kuri ir ne tikai sašutuši par nepieciešamību atsevišķi veidot reklāmu krievu valodā, bet arī par mēra politisko komentāru.

"Kā dzimusi augusi rīdziniece, pat nešūmētos, ka RD klusi un mierīgi informāciju nodotu arī krieviski, bet taisīt politisku šovu uz pandēmijas rēķina ir amorāli. Tas attiecas uz visiem latviešiem, kas klipā žņurkā svešvalodu," uzskata rīdziniece.

"Eh, Mārtiņ. Ko nozīmē "labs"? Tāds, kas pašam patīk, kurā smuki izskatīties? Tad noteikti labs, tur Jūs ķeneris. Visādi citādi, no šāda video neviens vairāk nevakcinēsies," uzskata komentētājs.

"cik tas viss ir nožēlojami...30 gadi pēc Brīvības atgūšanas...jūs vienkārši piekakājāt dvēselē visiem mums, kas stāvēja uz barikādēm...nožēlojami," savu sašutumu neslēpj soctīklu lietotāja.

"Nevajadzīgi un kaitinoši, biedri Staķi," lakonisks ir komentāra autors.

Jau vēstīts, ka pētījumu centra SKDS jaunākie aptaujas rezultāti par Latvijas sabiedrības informētību, kā arī attieksmi par Covid-19 un vakcināciju liecina, ka kopumā gan latvieši, gan krievvalodīgie informācijas pieejamību par un ap vīrusu vērtē kā pietiekami pieejamu.

Latviešu valodā runājošo iedzīvotāju motivācija vakcinēties pret Covid-19 biežāk saistīta ar vēlmi pasargāt sevi no iespējamās inficēšanās vai smagas saslimšanas, savukārt Latvijas krievvalodīgie biežāk vakcinējas, lai saglabātu iespēju ceļot, tomēr atšķirībā no citām Eiropas valstīm Latvijā cilvēki pamatā satraucas par savu, nevis kolektīvo drošību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas