Hinduisti veic rituālo mazgāšanos toksiskās piesārņojuma putās

tautaruna.lv 11.novembris 2021, 19:35
 
cnn.com
Trešdien netālu no Indijas galvaspilsētas Deli svētajā upē Jamunā parādījies toksisku putu slānis, tas noticis laika, kad tiek svinēti hinduistu svētki, cilvēki brien upē, lai veiktu rituālo mazgāšanos.

Baltās putas, ir notekūdeņu un rūpniecisko atkritumu maisījums, tas Jamunas upē sācis veidoties pagājušajā nedēļā. Jamuna, kas ir Svētās Gangas pieteka, kopuma ir 1376 kilometrus gara, Hinduisti Jamunas upi uzskata par svētu, tomēr valdošā elite, politiķi un paši cilvēki ļauj "Dievietei Jamunai" iet bojā.

aJamuna ir pati netīrākā upe Indijā un viena no indīgākajām visā pasaulē. Vides zinātnieki jau tagad brīdina, ka Ņūdeli, kam upe tek cauri, draud ekoloģiska katastrofa.

Pēc ekspertu domām, toksiskās putas satur augstu amonjaka un fosfātu līmeni, kas var izraisīt elpošanas un ādas problēmas. Šīs nedēļas sākumā daži hinduisti tika manīti brienam pa toksiskajām putām, lai upē peldētos un lūgtos.

"Ūdens ir ārkārtīgi netīrs, bet mums nav daudz iespēju," sacīja kāda svētku svinētāja. "Tas ir rituāls nomazgāties ūdenstilpē, tāpēc mēs esam ieradušies šeit mazgāties."

Saskaņā ar Indijas preses “Trust” sniegto informāciju, valdība ir nosūtījusi 15 laivas, lai putas izvāktu, taču eksperti baidās, ka tās jau ir radījušas ievērojamus postījumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas