Mūziķis Sandis Kiops pastāsta, kā bez vakcinēšanās ceļo uz Spāniju

tautaruna.lv 10.oktobris 2021, 16:39
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/sandiskiops
Latviešu mūziķis Sandis Kiops kopā ar dzīvesbiedri devies uz Spāniju un sociālajā vietnē Instagram ievietojis video, kurā pastāsta, kā bez vakcinēšanās ceļojis.

S. Kiops norāda, ka process, lai nokļūtu Spānijā bez vakcīnas saņemšanas, viņaprāt, neesot bijis sarežģīts.

Vispirms mūziķis esot veicis siekalu testu, kas izmaksājis 22 eiro un pēc tā veikšanas piereģistrējies Spānijas Veselības ministrijas mājaslapā, lai saņemtu apstiprinājuma QR kodu.

Kiops pastāsta, ka Rīgas lidostā pārbaude veikta 15 minūšu laikā.

"Ielidojot Spānijā, bija jānoskenē QR kods un viss," norāda Kiops.

View this post on Instagram

A post shared by Sandis Kiops (@sandiskiops)

Dziedātājs jau iepriekš vairākkārt sludinājis, ka jaunā koronavīrusa draudi ir maldi un, ka ierobežojumi neapturēs viņu no iemīļotas nodarbes - ceļošanas.

Uzziņai! Ārlietu ministrijas mājaslapā norādīts, ka ieceļojot Spānijā, 48 stundas pirms iebraukšanas Spānijas Veselības ministrijas mājaslapā jāaizpilda elektroniski “Veselības pārbaudes veidlapa” (jānorāda vārds, uzvārds, apmeklētās valstis, kontaktinformācija, saskarsme ar Covid-19) un jāsaņem apstiprinājuma QR kods, kurš jāuzrāda lidostu veselības kontroles punktos lidostās un ostās. Anketa ir jāpilda par katru personu, t.sk. bērniem.

Ieceļojot Spānijā pa gaisa, sauszemes vai jūras ceļiem personām (izņemot bērnus, kas jaunāki par 12 gadiem), ir jāuzrāda viens no trim sertifikātiem - vakcinācijas sertifikāts (ja persona ir saņēmusi pilnu vakcināciju); zīme/sertifikāts par izslimotu Covid-19 (ja persona ir izslimojusi Covid-19); diagnostikas testa (PCR) veikšanas sertifikāts.

View this post on Instagram

A post shared by Sandis Kiops (@sandiskiops)

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:30

Jaunākās diskusijas