Dzintris Kolāts: Esmu alkohola atkarīgais

tautaruna.lv 16.jūnijs 2021, 11:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Bijušais Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts atklātā intervijā izdevumam "Patiesā Dzīve" pastāstījis par savu atkarību no alkohola, vēstīts Paulas Ivanovas materiālā "Dzintris Kolāts: "Dēmons izdomā, ka vajag ieraut"" izdevumā "Kas Jauns".
Dzintris atklāti atzīst - esmu alkohola atkarīgais. Viņš saka, ka laikam taisnība esot, ka tas ir uz mūžu - neatkarīgi no tā, dzer vai nedzer.

Problēmas ar alkoholu Kolātam sākās ļoti agri - vēl skolas laikā - , taču tikai astoņdesmito gadu vidū Dzintris sāka saprast, ka vairs nevar to kontrolēt. Mēģināja lūgt Dievu, izmantoja hipnozes, adatas ausīs un citus paņēmienus, bet nekas nelīdzēja.

Viņš arī neslēpj, ka līdz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatam tika dzerošā stāvoklī. Bijuši periodi, kad Kolāts it kā atkal kontrolējis savu dzeršanu, tad atkal "akūts plosts".

Palīdzējusi Dzintrim esot Minesotas proramma.

Tagad Kolāts alkoholu nelieto jau labu laiku un, lai gan zina, ka sevi ir jākontrolē, bet nekad nesaka - vairs nekad. Pēc viņa teiktā, ir nepareizi plātīties ar tādiem solījumiem.

"Ir svarīgi barot savas atkarības, respektīvi, radīt citas, mazāk postošas," piebilst Kolāts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas