Dabīgās pļaujmašīnas? Ļaudis soctīklos joko par Teikā klīstošajām aitām

tautaruna.lv 16.jūnijs 2021, 15:15
 
Ekrānšāviņš no FB
Pa Teikas mikrorajonu Rīgā vakar klīda vairākas aitas. Tās jau ir notvertas un nogādātas dzīvnieku patversmē “Ulubele”, taču jociņi par klīstošajām aitām pilsētas centrā turpina cirkulēt pa sociālajiem tīkliem.

“Turpmāk Rīgas Dome vairs neizmantos ar elektrību vai degvielu darbināmus pļaušanas līdzekļus..,” tā par aitu ganīšanos Teikas apstādījumos joko viens “Facebook” lietotājs.

Dažs piemitina, ka lopiņus žēl, jo tie nobeigšoties domes maizē. Turklāt neko lēti tas nebūšot, jo būšot jāmaksā alga ganam. Citi uztraukušies, ka aitiņas šādā darbā ilgi neizvilks piesārņojuma vai cilvēku muļķības dēļ, jo tās tikšot barotas ar čipsiem un cukura vati.

“Bet ja viņas sāks pļaut puķes? Vai ir domāts par programēšanu?”, norūpējies kāds Teikas iedzīvotājs. Un tie mēsli, kas tos savāks?

"Laikam pēc kāda laiciņa būs tenisa korti, varēs turnīru rīkot”, spriež viens. Dažs atceras, ka šāda zālāju apsaimniekošanas metode tiešām esot pasaulē bijusi sastopama, piemēram Austrālijā.

“ Piemērotu zālēdāju ganīšanās tam piemērotos Rīgas parkos ir apsveicama iniciatīva. Minhenē Angļu parkā jau daudzus gadus ganās zālēdāji, " atgādina viens Facebook lietotājs.

NRA jau rakstīja, ka otrdienas rītā Teikā un Juglā pa ielām klīda trīs auni. Dzīvnieki nodoti dzīvnieku patversmē "Ulubele". Iespējamā aunu īpašniece patlaban ir noskaidrota.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas