Zināms, kas notika ar auniem, kuri klīda Rīgā

tautaruna.lv 16.jūnijs 2021, 11:00
 
Anita Vaivode/F64
Rīgas ielās otrdien novērots visai neparasts skats – Juglā tika pamanīti auni, kas savā nodabā klīda pa tuvējo apkaimi un aizmaldījās līdz Teikai. Ar likumsargiem sazinājusies dzīvnieku saimniece, kura apgalvo, ka tie esot nozagti, vēsta raidījums "Degpuktā".

Ierodoties kādā no ielām policisti pamanīja trīs aunus, taču divi no viņiem aizbēga nezināmā virzienā, kamēr viens palicis uz vietas. Likumsargiem nesteidzīgo aunu pašu spēkiem neizdevās sagūstīt, taču, te nu talkā nācis kāds nejaušs garāmgājējs, kurš, acīmredzot, saprata, kā apieties ar dzīvniekiem.

Pārējo klaiņojošu aunu tvarstīšanā iesaistījušies arī Valsts policijas patruļas un dzīvnieku patversmes “Ulubele” darbinieki, kuriem uzticēta klaiņojošo dzīvnieku ķeršana galvaspilsētā, un drīz vien arī abi pārējie auni notverti. Tos izdevies sagūstīt, jau Teikā, Zemitāna laukumā. Pēc notikušā, visi trīs dzīvnieki nogādāti “Ulubeles” dzīvnieku patversmē.

Ap plkst. 12.00 ar policiju sazinājusies kāda sieviete, kura sacīja, ka šie esot viņas auni. Viņa neprata pastāstīt, kā dzīvnieki izkļuvuši no privātmājas teritorijas, taču pauda pārliecību, ka tie esot nozagti un grasās vērsties ar iesniegumu Valsts policijā.

Vai tiešām dzīvnieki nonākuši brīvsolī pateicoties kāda neģēļa pirkstam, pārbaudes laikā noskaidros Valsts policijas darbinieki, savukārt paši auni, vismaz pagaidām vēl atrodas “Ulubelē”, kur tiem pat atradusies kompānija - citi sugas brāļi, kuri līdz šim jau mitinājušies patversmē.

“Ulubeles” pārstāvji norāda, ka dzīvnieki šobrīd jūtas labi, ir pabaroti, padzirdīti un aprūpēti, kā arī atklāj, ka rīta pusē saņemtas ziņas, ka Juglā redzētas arī aitas, līdz ar to, aicina iedzīvotājus ziņot, ja vēl kāds izbēdzis mājlops, tomēr palicis nenotverts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas