Reiniks neizpratnē par atvieglojumiem tiem, kas vakcinēti pret Covid-19

tautaruna.lv 6.maijs 2021, 11:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Kā zināms, Ministru kabinets ceturtdien, 29. aprīlī, vienojās atcelt daļu no valstī noteiktajām epidemioloģiskās drošības prasībām tām personām, kuras vakcinētas pret Covid-19. Tiesa gan, mūziķis Lauris Reiniks neizprot valdības atvieglojumu būtību.

Tostarp, valdība pieņēma, ka persona, kas pārslimojusi Covid-19, var neievērot pašizolāciju, ierodoties no valsts ar augstu Covid-19 izplatību. Šāds izņēmums nav paredzēts personām, kas ir vakcinētas pret Covid-19, jo šobrīd Latvijā vēl nav sasniegta pietiekama sabiedrības vakcinācijas aptvere, kas ir mazliet virs 10%.

Reiniks ir neizpratnē par šo noteikumu.

"Trīs reizes lasīju un gudrāks nepaliku, bet man skolā mācīja, ka saskaitāmos mainot vietām summa nemainās. Gan vieni, gan otri taču IR ieguvuši tās antivielas finālā un ir līdzvērtīgā situācijā," raksta Lauris.

Dziedātājs atklāj, ka viņam šis jautājums ir aktuāls ceļojumu dēļ.

"Paskaidrojumu nav, kāpēc tā izlemts. Pārnēsāt, kā jau rakstīju, var turpināt gan izslimojušie, gan vakcinētie. Man šis ir aktuāli dēļ izbraukumiem un ceļojumiem. Viens no iemesliem, kādēļ es vakcinējos, lai to varētu darīt brīvi," viņš skaidro.

Tikmēr diskusijā ar mūziķi iesaistījās arī citi Twitter lietotāji.

"Es to saprotu tā - ja esi vakcinējies - vari pārnēsāt slimību, ja esi izslimojis - vairs neesi "lipīgs"! Un jā, sanāk, ka izdevīgāk ir slimot, ja pārslimo viegli," teikts kādā komentārā.

"Sanāk ka izdevīgāk un pat labāk ir izslimot ar C19 nekā vakcīna?"

"Kamēr nav sasniegts vakcinēto %, tikmēr vakcīna neskaitās... Vismaz tā izriet no izlasītā".

"Nu kā.. tas kas pārslimojis, tas vairs nevar pārnest vīrusu. Par vakcinētiem cilvēkiem nav noteikiti skaidrs. Es to saprotu tā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:44

Jaunākās diskusijas