Iedzīvotājs ziņo par baisu skatu Rīgas centrā

tautaruna.lv 6.maijs 2021, 7:00
 
Aivars Ķesteris/F64
Rīdzinieks ziņo par degradētu teritoriju galvaspilsētas centrā, kas pamatīgi piecūkota un kurā izveidota nelegāla nolietoto riepu izgāztuve, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Rīdzinieks Oskars nesen sācis dzīvot daudzdzīvokļu namā Ganību dambī, jaunbūvē, no kuras logiem paveras ļoti nepatīkams skats.

"Sākām dzīvot jaunā mājā Ganību dambī 9, bet pa logu paveras skats uz vecām, bomžu apsēstām garažām un, ja ar to nebūtu vēl gana, tad turpat izveidota auto estakāde, ko, protams, šoferi izmanto regulāri, lai labotu automašīnas, bet, kā izskatās, šoferi ir cūkas: izmet savas riepas un citus atkritumus turpat pie garāžām. Sāk veidoties nelegāla riepu izgāztuve. Tieši blakus dzīvojamajai mājai! Ja kāds to aizdedzinātu, visa mājas ventilācija būtu pilna ar indīgiem dūmiem!" stāsta Oskars.

Bezpajumtnieks Bogdans, kas dzīvo vienā no garāžām, apstiprināja, ka apkaimē ierodas cilvēki, kuri šajā teritorijā izmet atkritumus, tai skaitā nolietotās riepas. Bogdans arī informēja par vandāļu plosīšanos, kuri mēdzot demolēt un dedzināt garāžas.

Pēc Valsts zemes dienesta datiem, garāžām nav saimnieka, savukārt zeme ir Rīgas pašvaldības īpašumā.

“Šāda situācija izveidojas periodiski. Stihiskās izgāztuves šajā teritorijā 2020. gadā likvidētas divas reizes. Katrā reizē izvedamo atkritumu apjoms sasniedzis aptuveni 40 kubikmetrus. Pašvaldība plānos teritorijas sakopšanu, uzkrājušos dažāda veida atkritumu savākšanu un izvešanu, tai skaitā transportlīdzekļu nolietoto riepu savākšanu un izvešanu. Minētie darbi tiks organizēti 2021.gada maijā," skaidroja Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvaldē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:33

Jaunākās diskusijas