Tukumā aizdedzinātais vīrietis reiz izglābis Dināru Rudāni

tautaruna.lv 6.maijs 2021, 9:20
 
Vladislavs Proškins/F64
Nesen kļuva zināms, ka mūžībā devies Tukuma traģiskajā notikumā cietušais vīrietis, Normunds Kindzulis. Viņš bija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieks un reiz izglābis dziedātāju Dināru Rudāni. Par to viņa pastāstīja Ineses Mizovskas, Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "Beidzot viņš ir brīvs no sāpēm" izdevumā "Privātā Dzīve".

Dināra saka, ka Normunds bija labsirdīgākais cilvēks, kādu viņai gadījies sastapt - viņs nekad neatteica palīdzēt.

Dziedātāja atceras, ka Normunds viņu izglāba pirms septiņiem gadiem, kad viņai kļuva slikti un viņa izsauca NMPD. Brigādē bija arī Normunds.

Pēc tam abi viens otru atrada sociālajā tīklā Facebook un sākās abu draudzība.

Kad bija nepieciešama palīdzība medicīniskajos jautājumos, Dināra vienmēr vērsās pie Normunda. Pamazām abi sadraudzējās, un Normunds viesojās pie Dināras Rīgā.

"Ir ļoti grūti apzināties, ka viņš, kurš glāba cilvēkus, varētu būt cietis no cilvēka rokas," piebilda Dināra.

Jau vēstīts, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) naktī uz 23.aprīli saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku daudzdzīvokļu ēkā Tukumā. Ugunsdzēsēji konstatēja divus cietušus cilvēkus, kuri bija apdeguši.

Vīrietis tika apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts, stāstījis cietušais, kurš pats savukārt guvis apdegumus, cenšoties apdzēst draugu. Smagāk cietušais vīrietis ticis nogādāts Apdegumu centrā Rīgā, kur viņš ar 85% ķermeņa apdegumiem ievietots reanimācijā.

Vēlāk par vīrieša nāvi sociālajā medijā Facebook paziņoja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāžu atbalsta centra „Krasts” vadītājs Rafaels Ciekurs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:45

Jaunākās diskusijas