Kāpēc Latvijas iedzīvotājus brīdina nebraukt uz Ēģipti?

tautaruna.lv 6.maijs 2021, 13:44
 
Reuters/Scanpix/LETA
Katru dienu aptuveni tūkstotis jaunu Covid-19 gadījumu - Ēģipti skar pandēmijas trešais vilnis. Latvijas vēstnieks Ēģiptē Ilmārs Breidaks aicina latviešus atturēties no ceļojumiem uz šo valsti, vēsta LTV7.

Šogad Rīgas lidosta ir apkalpojusi 22 reisus uz un no Ēģiptes. Šie dati ir no Civilās aviācijas aģentūras. Marta beigās Latvijas tūristiem tika dota iespēja lidot atvaļinājumā uz šīs valsts kūrortiem. Pirms divām nedēļām Latvijas Ārlietu ministrija ziņoja par 7 Covid-19 gadījumiem ceļotāju vidū, kuriem nācās uzturēties Ēģiptē, līdz viņi izveseļojās.

“Ēģipte tagad saskaras ar Covid-19 pandēmijas trešo vilni, saskaņā ar oficiālo statistiku vairāk nekā 1000 gadījumu dienā. Mēs redzam, ka vīruss izplatās Sarkanās jūras reģionā, kas ir iecienīts Latvijas tūristu galamērķis. Ir uzliesmojumi visā valstī, ”saka Latvijas vēstnieks Ēģiptē Ilmārs Breidaks.

Realitātē inficēto ēģiptiešu skaits var būt lielāks, sacīja Latvijas vēstnieks. Pēc viņa teiktā, Ēģiptē koronavīrusa testi parasti tiek veikti smagos gadījumos. Līdz ar to ne visi gadījumi tiek iekļauti valdības statistikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas