Abu Meri saņem vakcīnu un atklāj, kā jūtas pēc potēšanas

Anete Ošleja 15.janvāris 2021, 11:30
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Gastroenterologs Hosams Abu Meri sociālajā medijā Instagram dalījās ar savu pieredzi, saņemot Covid-19 vakcīnu.

Ārsts atzina, ka vakar, beidzot pienāca viņa kārta, lai saņemtu vakcīnu pret Covid-19. Instagram viņš ievietoja fotogrāfiju no vakcinēšanās procesa un atklāja savas sajūtas, kā tas ir, kad tiek saņemta vakcīna.

"Mazliet par sajūtām: nedaudz smieklīgi, bet nekādu atšķirību starp PIRMS un PĒC nejūtu," atzina Abu Meri.

Viņš min, ka sajūtas pēc vakcinēšanas ir tādas pašas, kā potējoties pret gripu, difteriju vai hepatītu B. Atšķirība nav jūtama.

Ārsts uzsvēra, ka tikai pirms neilga laika, pirms gada, mēs visi sapņojām par šāda veida vakcīnu, lai varētu cīnīties ar vīrusu un atgriezties normālā dzīvē.

Lai nomierinātu satrauktos prātus, Hosams skaidroja, ka līdzīgi kā tehnoloģijas arī medicīna attīstās ātri. Koronavīruss zinātniekiem nav svešs, tas jau iepriekš bija zināmā mērā pazīstams.

"Tāpēc zinātnieki, ņemot vērā milzīgos finansiālos ieguldījumus un cilvēkresursus, kas bija tik vērienīgi kā vēl nekad, izstrādājot jebkuru vakcīnu iepriekš, rekordīsā laikā radīja pat vairākas vakcīnas," skaidroja ārsts.

Hosams atzīst, ka vakcinācija ir vienīgā izeja, lai mēs varētu pamazām atgriezties "dzīvē", lai ekonomika varētu atkopties un mēs visi varētu droši satikties ar saviem tuvajiem cilvēkiem. Vakcīna palīdzēs mums nesasirgt ar vīrusu vai arī to pārslimot ar viegliem simptomiem.

Viņš atzīst, ka pašlaik visapkārt valda ļoti daudz nepatiesas informācijas, kas maldina cilvēkus. Kā viņš uzsver, tad nav imunizācijas speciālists, bet ir ārsts, kurš seko līdzi specializētajai literatūrai par šo tematu un piedalās jaunu medikamentu pētījumos.

"Zinu, ka parasti vajadzīgas trīs testēšanas fāzes, lai zāles būtu gatavas lietošanai. Šīs vakcīnas ir veiksmīgi pilnībā izgājušas pirmo un otro fāzi, kas apliecina, ka tās ir drošas lietošanai. Trešā fāze, kurā katra firma iekļāvusi daudzus desmitus tūkstošus cilvēku (nekad tik daudz dalībnieku līdzīgās izstrādēs nav bijis) vēl nav līdz galam pabeigta - tā turpinās un datus monitorē, lai saprastu, uz cik ilgu laiku vakcīna iedarbojas," pauda Hosams.

Farmācijas kompānijas ikkatram piedāvā divas vakcīnas devas. Šāds vakcīnu skaits tiek piedāvāts, lai būtu pārliecība, ka potes iedarbība ir pietiekami ilga.

"Jā, es ticu medicīnai un zinātnei," savus sekotājus uzrunāja ārsts.

Jau iepriekš vēstīts, ka Hosams Abu Meri sociālajā tīklā Facebook pauda nepacietību saņemt Covid-19 vakcīnu un aicināja to publiski darīt arī politiķus un ministrus. "Mēs visi zinām, ka vienīgais glābiņš no pandēmijas un vienīgā iespēja pēc iespējas ātrāk atcelt ierobežojumus un atgriezties normālā dzīvē, ir vakcinācija pret Covid-19. Tā jāveic vismaz divām trešdaļām iedzīvotāju, lai veidotos tā dēvētā pūļa imunitāte. Sociālie tīkli un dažādi portāli ražo daudz nepatiesas un klaji melīgas informācijas par vakcīnu drošumu un efektivitāti - nerakstu šo, lai par to plašāk diskutētu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas