Kārlis Anitens vēršas pie mediķiem: Potējieties, kaut vai cienot mūs

tautaruna.lv 15.janvāris 2021, 9:20
 
F64
Režisors, dramaturgs un producents Kāris Anitens sociālajā mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar zīmīgu ierakstu, kurā vēršas pie medicīnas darbiniekiem.

Anitens aicina mediķus vakcinēties, lai attaisnotos citu nozaru dīkstāve Covid-19 pandēmijas izplatības apturēšanai noteikto ierobežojumu dēļ.

"Mīļie medicīnas ļaudis! Jūs lūdzāt palikt mājās, vairums palika! Jūs lūdzāt nepulcēties, daudzās jomās strādājošie palika bez darba. Mana nozare ir apstājusies pilnībā. Gandrīz gadu esam devuši visu, lai mazinātu jūsu pārslodzi. Tagad, lūdzu, potējieties, kaut vai cienot mūs!" ierakstā pauž Anitens.

Ieraksts izpelnījies soctīklu lietotāju uzmanību, kuri komentāros pauž viedokli par vakcīnām kā tādām.

"Bet nē.. Par vakcīnām-daļa mediķu, neuzticas zinātnei.. Reizēm, pat tie paši, kuri teica, ka zinātnei jāuzticas...",- norāda komentāra autors.

"To visu lūdza un teica ne jau medicīnas darbinieki, bet valdība. Lai tā pirmā arī vakcinējas," pausts vienā no komentāriem.

Jau vēstīts, ka kopējais vakcinēto skaits ceturtdien sasniedza 11 417, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati. Līdz šim kopumā vakcinētas 8731 ārstniecības personas un 2686 ārstniecības iestāžu darbinieki.

Latvija līdz šim ir saņēmusi 30 255 farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" devas un 1200 kompānijas "Moderna" ražotās vakcīnas devas. Tās paredzētas kopumā 15 727 cilvēkiem, jo vienas personas vakcinēšanai nepieciešamas divas devas, tātad pašlaik izlietotas nepilnas 3/4 pieejamo vakcīnu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:29

Jaunākās diskusijas