Cipule par pandēmiju: Tas nav visai glaimojoši

tautaruna.lv 15.janvāris 2021, 10:29
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule pašreizējo Covid-19 situāciju, cilvēku neapmierinātību un nepacietību, salīdzināja ar kādu latviešu noveli.

Cipule savā Twitter kontā ievietoja dziļdomīgas ierakstu, liekot noprast, ka pašreizējā situācija ir visai skaudra.

Viņa pandēmiju pielīdzināja novelei "Nāves ēnā". Kā Cipule atzina, tad skolas laikā, kad lasīja šo darbu, tas likās pārspīlēts. Tomēr pašlaik tā stāstu mēs varam attiecināt uz mūsdienām, pandēmiju un cilvēku savstarpējām attiecībām.

Pašlaik visapkārt valda dažādas asas diskusijas, kas saistās ar Covid-19. Sākot no ierobežojumiem un to ievērošana, līdz pat vakcinācijai. Cilvēkiem ir dažādi viedokļi un nereti nevar iztikt bez asiem strīdiem, diskusijām.

Šajā grūtajā brīdi sabiedrībai vajadzētu būt vienotai un kopīgi cīnīties pret vīrusu, taču ir novērojama šķelšanās. Cilvēki kļūst daudz neiecietīgāki, viens otru cenšas aizskart, ja viņu viedoklis ir pretējs.

Uz Cipules ierakstu reaģēja vairāki cilvēki. Viņi atzina, ka tas ir baiss salīdzinājums esošajai situācijai, taču patiess.

Kā zināms, tad ņemot vērā aizvien pieaugošos Covid-19 infekcijas izplatības riskus un mērķtiecīgākai infekcijas ierobežošanai, Ministru kabinets pagarināja ārkārtas situāciju Latvijā līdz 2021. gada 7. februārim. Līdz 25. janvārim ir noteikta komandantstunda jeb “brīvdienu mājsēde” naktīs no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu no plkst. 22.00 līdz 5.00. Šajā laikā iedzīvotājiem ir jāatrodas savā dzīvesvietā. Tās atstāšana pieļaujama tikai īpaši neatliekamos gadījumos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas