Abu Meri atbalsta ideju politiķiem vakcinēties kopā ar mediķiem

Lelde Veinberga 12.janvāris 2021, 21:11
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Gastroenterologs Hosams Abu Meri sociālajā tīklā Facebook paudis nepacietību saņemt Covid-19 vakcīnu un aicinājis to publiski darīt arī politiķus un ministrus.
"Mēs visi zinām, ka vienīgais glābiņš no pandēmijas un vienīgā iespēja pēc iespējas ātrāk atcelt ierobežojumus un atgriezties normālā dzīvē, ir vakcinācija pret Covid-19. Tā jāveic vismaz divām trešdaļām iedzīvotāju, lai veidotos tā dēvētā pūļa imunitāte. Sociālie tīkli un dažādi portāli ražo daudz nepatiesas un klaji melīgas informācijas par vakcīnu drošumu un efektivitāti - nerakstu šo, lai par to plašāk diskutētu.
Es ar nepacietību gaidu, kad šonedēļ pienāks mana kārta rindā kā ārstam vakcinēties. Ir ļoti svarīgi no valsts un no mediju puses sniegt patiesu, korektu un skaidru, un viegli uztveramu informāciju par vakcināciju.
Pēdējās dažās dienās man iznācis ļoti bieži gan no saviem pacientiem, gan no citiem cilvēkiem dzirdēt daudz nepatiesas informācijas un arī to, ka viņi baidās - aplamas informācijas dēļ viņi neuzticas vakcīnām.
Kad jautāju - kāpēc? Dzirdu atbildi, ka valsts amapersonas, kas nodarbojas ar vakcīnu iepirkšanu, pašas paliek pēdējās rindā un tas, visticamāk, liecina, ka potēšanās nav droša. Tā nav!
Tāpēc, es uzskatu un aicinu - lai iedrošinātu un vairotu uzticēšanos, valsts amatpersonām, sākot ar Valsts Prezidentu, premjerministru, Saeimas priekšsēdētāju, veselības un citiem ministriem un deputātiem ir jāvakcinējas kopā ar mediķiem un jādara tas pēc iespējas ātrāk, un publiski!" aicina Abu Meri.
Jau vēstīts, ka vairāki valdības locekļi sagaida plašāku diskusiju sabiedrībā par politiķu vakcinēšanās iespējamo laiku, norādot, ka daļa iedzīvotāju politiķu drīzu vakcinēšanos varētu uztvert arī negatīvi kā privilēģiju izmantošanu.
Atsaucoties uz Vācijas veselības ministru, '"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs, veselības ministrs Daniels Pavļuts uzsvēra, ka tas ir nenoliedzami svarīgs jautājums, par "kuru būtu jārunā ar sabiedrību un jāuzzina tās viedoklis". "Ir sabiedrības daļa, kas vēlas, lai valdības un pašvaldību, un citu kritisko valsts pārvaldīšanai nepieciešamo dienestu pārstāvji vakcinētos, lai rādītu piemēru, kā arī nezaudētu veiktspēju," skaidroja ministrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas