Nikola Krištopane sašutusi par Covid-19 ierobežojumu pārkāpējiem

tautaruna.lv 14.novembris 2020, 10:44
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Uzņēmēja Viļa Krištopana meita Nikola Krištopane mikroblogošanas vietnē Twitter neslēpj sašutumu par kādu gadījumu, kad pārkāpti Covid-19 ierobežojumi.
Nikola apraksta kādu situāciju, kad sieviete pēc atgriešanās Latvijā no Francijas neievēro noteikto pašiozlāciju.

"Šodien uzzināju jaunu gadījumu, Francijā dzīvojoša latviete ielidojusi šonedēl Rīgā un tagad staigā jau apkārt, kārtojot dokumentus visādās iestādēs, jo steidzami vajagot. Apsveicami!" raksta Nikola.

Skaidrojot savu sašutumu, Nikola uzsver, ka "galvenā doma ir tas, ka cilvēkiem ir pofig par ierobežojojumiem".

Tikmēr komentāros cilvēki arī raksta, ka bieži vien, atgriežoties no ārzemēm, netiek ievērota karantīna.

"Iebraucēju kontroles faktiski nav. Daudzi ievēro pašizolāciju pilnīgi vai vismaz daļēji, bet ir daudz gadījumu, kad ignorē. Iebraucēji ir jāsēdina apsargātās karantīnas viesnīcās uz iebraucēju rēķina, tikai par samērīgām izmaksām, kamēr orgāni nepārliecinās, ka iebraucējs vesels," teikts kādā komentārā.

Kā ziņots, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir nolēmis būtiski mainīt pašizolācijas slieksni, iebraucot Latvijā no ārvalstīm, kā rezultātā pašizolācija jāievēro pēc atgriešanās faktiski no visām Eiropas valstīm.

Desmit dienu pašizolācija Latvijā jāievēro, iebraucot no visām Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais rādītājs pārsniedz 50 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Pēc šādām izmaiņām pašizolācija turpmāk nebūs jāievēro, tikai atgriežoties no Vatikāna, liecina SPKC apkopotie dati. Visās pārējās ES un EEZ valstīs kumulatīvais saslimstības ar Covid-19 rādītājs pārsniedz 50.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus ES un EEZ vai Apvienotās Karalistes, pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Urugvajas, Japānas, Dienvidkorejas, Singapūras, Ruandas, Austrālijas, Jaunzēlandes, Taizemes. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.

Atgriežoties no citām SPKC sarakstā neminētajām valstīm, pašizolācija ir jāievēro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:20

Jaunākās diskusijas