VIDEO: Studenti pamana ko nelāgu kopmītnēs Liepājā

tautaruna.lv 14.novembris 2020, 17:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Liepājā, Ganību ielā, atrodas Liepājas Universitātes dienesta viesnīca, kurā nakšņo ne tikai zinātkāri jaunieši, bet arī sīki, nelieli, taču ļoti asinskāri iemītnieki, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Studente, kura vēlējusies palikt anonīma, ziņo, ka dienesta viesnīcas darbinieki lietas labā neko nedarot.

“Kad nāk ar sūdzībām, administrācija noraida un saka, kamēr nav kukaiņu, neko nedarīs. Kad parāda kukaiņus, jau ir vajadzīgi kodumi. Cilvēkiem ir alerģijas, metas pleķi un čūlas. Kāpēc ir tāda attieksme gan pret hosteļa viesiem, gan studentiem?” jautā dienesta viesnīcas iemītniece.

Blaktis rāpo ne tikai pa sienām un gultām, bet arī rada pēcnācējus. Liepājas Universitātē itin nemaz nepriecājas par insektu invāziju dienesta viesnīcā. Tiesa gan, augstskolas pārstāve akcentē, ka tā dēvētās “kojas” nodotas privātīpašnieka rokās.

"Jā, dienesta viesnīca bijis mums tāds rūpju bērns gadu garumā. Ņemot vērā, ka ēka ir celta pietiekami sen, pieci stāvi, Liepājas Universitātei apsaimniekot šo te ēku par saviem līdzekļiem nav bijis iespējams. Pirms diviem gadiem mēs radām, manuprāt, saprātīgu risinājumu - dienesta viesnīca tika nodota apsaimniekotājam uz 20 gadiem ar nosacījumu, ka tā ēka tiek renovēta," pauž

Līdz šim atjaunoti divi no pieciem stāviem, bet vēl vienā šobrīd rit remonts. Laiveniece uzsver, ka ēkā Ganību ielā uzturas vēl Liepājas Mūzikas un mākslas koledžas audzēkņi, kā arī viesi, kuri izmanto hosteļa pakalpojumus. Un atbildību par dienesta viesnīcā notiekošo esot jāuzņemas apsaimniekotājam.
Dienesta viesnīcas un hosteļa pārstāve apstiprina, ka ēkā patiešām ir ieviesušās blaktis. Ar tām gan notiekot regulāra un mērķtiecīga cīņa. Hosteļa pārstāve parāda dokumentu mapīti, kurā redzama arī dezinsekcijas karte, proti, kad un kur veikta blakšu iznīdēšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas