Laika vērotājs atklāj, kāds laiks gaidāms novembra otrajā pusē; vai būs sniegs?

Baiba Puriņa 14.novembris 2020, 9:45
 
Lauris Vīksne/F64
Laika vērotājs Vilis Bukšs atklāj, ka novembra vidū laiks kļūšot vēsāks un dienas laikā temperatūra būšot ap +5, +10 grādiem.

Bukšs norāda, ka naktīs dažviet gaidāms neliels sals un ceļi var būt slideni. "Nokrišņi īslaicīgi, bet lietum pievienosies arī slapjš sniegs. Vairāk vējainu dienu," atklāj dabas vērotājs.

Dabas vērotājs atklāj, ka novembra otrajā pusē, laikā ap 22. novembri un pirms 25. novembra "jau neatlaidīgāk sāks klauvēt ziema".

"Sals naktīs var sasniegt mīnus 5 un vairāk grādu atzīmi. Temperatūra dienas laikā ap 0. Nokrišņi īslaicīgi un daudzviet slapjš sniegs, sniegs. Ceļi daudzviet slideni. Vēlāk, pirms Andrejiem (30. novembris), pārsvarā bez nokrišņiem. Temperatūra Latvijas austrumos var pazemināties līdz mīnus 5, 7 grādiem. Arī dienas laikā var saglabāties nelieli mīnusi. Ceļi apledos," atklāj Bukšs.

Viņš apgalvo, ka kopumā novembris temperatūru ziņā būšot siltāks nekā parasti un arī nokrišņu būšot tikai mazliet vairāk par vidējo.

"Laikā ap 25. novembri un 30. novembri sākas vilku laiks, kas ir gada tumšākais un drūmākais laiks. Lai šo laiku darītu gaišāku un priecīgāku, līdz ar sveču gaismu Adventa pirmās svētdienas (29. novembris) vainagā, iedegsim gaismu savās nogurušajās dvēselēs, kā to darīja mūsu senči pirms simts un vairāk gadiem. Tas dos spēku un ticību labākai nākotnei..." pauž Bukšs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:21

Jaunākās diskusijas