Covid-19 Singapūrā: Aleksandra Kurusova atklāj, ka gribētu būt Latvijā

Viktorija Gabrjuna 15.aprīlis 2020, 17:20
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/Aleksandra Kurusova
Deju pasniedzēja Aleksandra Kurusova Singapūrā dzīvo un strādā jau gandrīz divus gadus. Šajā visiem tik grūtajā laikā Aleksandra nav atgriezusies Latvijā, jo cer, ka viss drīz beigsies un atsāksies normāla dzīve, raksta "skaties.lv".

Aleksandra stāsta, ka darbs un pilsētas dzīve ir teju apstājusies. Deju studijas, sporta zāles, atpūtas centri, tūrisma objekti un pludmale - viss ir aizvērts.

Latviete dievina pastaigas parkos, došanos pārgājienos un jaunu dabas taku iepazīšanu.

”Jau trīs dienas varam pastaigāties tikai rajonā. Noteikumi paliek stingrāki un stingrāki. Var doties pēc pārtikas un uz aptieku, kā arī sportot, bet vienatnē, izvairoties no kontakta ar citiem,” stāsta Aleksandra.

Deju pasniedzēja priecājas, ka Singapūrā visur ir skaisti un viņai ir palikusi iespēja staigāt pa rajonu.

Dienā Aleksandra nostaigā 13-18 kilometrus, tas ir vienīgais fiziskās aktivitātes veids, kas palīdz kaut nedaudz uzturēt sevi formā.

”Grūti staigāt karstumā. Ārā ir 35 grādi silts un uz sejas vēl maska, bet nav citas izvēles. Labi, ka vēl ārā var doties, citādi nezinu, ko darītu,” tā Aleksandra.

Uz veikalu latviete iet katru dienu un nopērk to, ko var apēst dienas laikā. Pārtikas veikali vienmēr ir atvērti, dabūt pārtiku nav problēma. Aleksandra neveido rīsu un griķu krājumus mēnesim.

Aleksandra stāsta, ka veikalos nav iespējams ieiet bez maskas, tāpat sabiedriskajā transportā nedrīkst braukt bez maskām, par to liek sodus.

”Zinu, ka būs reisi no Amsterdamas, lai varētu atgriezties mājās. Jāskatās, ja pagarinās ārkārtas stāvokli līdz jūnijam, tad gribētu tikt mājās. Nosēdēšu Latvijā divas nedēļas izolācijā un tad būšu kopā ar ģimeni, ne tā kā šeit - viena,” domīgi nosaka Aleksandra.

Dejotāja paziņo, ka nav viegli, īpaši tagad, kad darbs burtiski ir apstājies, visas domas uzreiz ir pie draugiem un ģimenes.

”Jā, esmu šeit gandrīz divus gadus. Arī šeit man ir tuvi cilvēki, bet mājas ir mājas. Šobrīd gribētu būt mājās,” tā Aleksandra.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:07

Jaunākās diskusijas