Covid-19 sazvērestības teoriju dēļ cilvēki dedzina 5G torņus

Baiba Puriņa 15.aprīlis 2020, 11:30
 
AFP / Scanpix / LETA
Covid-19 izplatīšanās laikā cilvēki arvien vairāk sāk izvērst dažādas sazvērestības teorijas un šobrīd aktuālākā ir par 5G. Nīderlandē un Lielbritānijā pēdējās dienās ir aizdedzināti 5G sakaru torņi un šos gadījumus policija saista ar teoriju, ka 5G veicina Covid-19 izplatīšanos.

Pēdējās nedēļās internetu apceļo sazvērestības teorija par to, ka 5G veicina Covid-19 izplatīšanos, vājinot mūsu imūnsistēmu. Teoriju piekritēji brīdina, ka 5G patiesībā radīts cilvēku kontrolēšanai.

Naktī uz otrdienu Nīderlandes pilsētā Almerē dega divi torņi, bet pagaidām nav zināms, cik lieli bojājumi nodarīti, vēsta "New York Post". Kopumā Nīderlandē deguši jau deviņi torņi. Atbildīgās iestādes Nīderlandē šajos incidentos vaino "ekstrēmistus". "Šī ir satraucoša attīstība, " "New York Post" citē Nīderlandes varas iestādes.

Jāatzīmē, ka arī Lielbritānijā notikuši līdzīgi uzbrukumi 5G mobilo sakaru torņiem, ziņo BBC. Torņi dedzināti Birmingemā un Merseisaidā, vēsta BBC. Zinātnieki gan norāda, ka saistība starp 5G un Covid-19 ir pilnīgas muļķības, jo zinātniski nav iespējams, ka 5G viļņi izplatītu vīrusu.

Anglijas Nacionālā veselības dienesta galvenais ārsts Stīvens Pouiss norāda, ka 5G stāsts ir "vissliktākās no viltus ziņām". Viņš uzsver, ka 5G sakaru tīklus izmanto arī mediķi, tāpēc to bojāšana ietekmē viņu darbu.

Arī pasaulē slaveni cilvēki piedalījušies šo teoriju izplatīšanā. Piemēram, Holivudas aktieris Vudijs Harelsons savā Instgram profilā bija dalījies ar šo teoriju, taču vēlāk ierakstu izdzēsis. Ar līdzīgu vēstījumu dalījies arī aktieris Džons Kjūskas un dziedātāja M.I.A.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas