"Sarunājām nenomirt"; žurnāliste stāsta par pēdējo sarunu ar Tjarvi

tautaruna.lv 15.aprīlis 2020, 10:30
 
F64
Žurnāliste Aiva Kanepone Edgara Orlova, Ineses Mizovskas, Gitas Vīksnes materiālā "Viņš bija cilvēks - šampanietis" izdevumā "Privātā dzīve" stāsta, par ko bijusi viņas pēdējā telefona saruna ar aizsaulē aizgājušo Rolandu Tjarvi.

Kanepone raksta, ka pēdējā saruna ar Rolandu bijusi pirms aptuevni mēneša, 12.martā, viņas vārda dienā.

"Klausies, divas lietas, ko gribu tev pateikt: ja nu gadījumā mēs tagad nomirstam, man bija liels, liels prieks dzīvot uz šīs planētas vienā laikā ar tevi. Un otra - sveiciens vārda dienā!" tā, pēc Aivas teiktā, sākās abu telefona saruna.

Kanepone esot pašausminājusies par tādu fatālismu, abi pajokojušies un sarunājuši tomēr nenomirt.

Žurnāliste saka, ka tāds uz pašironijas un patiesu izjūtu robežas balansējošs melodramatisms reizēm bija Rolanda stilā, turklāt valstī tikko kā bija izsludināta ārkārtas situācija Covid-19 dēļ.

Jāatgādina, ka ka 11.aprīlī nomira Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzējs un mediju eksperts Rolands Tjarve.

Tjarve dzimis 1966.gadā. 1991.gadā beidzis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes žurnālistikas nodaļu.

1989.gadā sācis darbu laikrakstā "Vefietis", vēlāk bijis Latvijas Radio programmu vadītājs. 1994.kļuva par Valsts reformu ministrijas preses sekretāru, kā arī strādāja kā toreizējā Ministru prezidenta Māra Gaiļa padomnieks preses sekretārs.

1995.gadā Saeima viņu ievēlēja par Nacionālā radio un televīzijas padomes locekli, savukārt 1998.gadā Tjarve kļuva par Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru, šajā amatā nostrādājot līdz 2002.gadam, kad viņš no amata tika atcelts.

Savas karjeras laikā Tjarve bijis arī lidsabiedrības "airBalitc", Elektronisko sakaru direkcijas padomes loceklis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas