Vjetnamieši „uzvārās” uz latviešu vēlmi ēst marinētus gurķīšus

tautaruna.lv 27.novembris 2022, 21:33
 
publicitātes foto
Reizēm šķiet, ka dzīvoju paralēlajā pasaulē – Vjetnamā marinētu gurķu burciņa Latvijas veikalos ir lētāka par vietējo produkciju.

„Twitter” ierakstā pircējs brīnās: „Dodos uz veikalu pēc marinētiem gurķīšiem. Vieni ražoti Turcijā, nākamie Vjetnamā. Vēl vieni ražoti Vācijā. Nopietni?? Pasūtīt gurķus Vjetnamā, atvest 7000 km. Un tas iznāk lētāk, kā Latvijā? Vai, varbūt vedam gurķus uz Vjetnamu, un tad marinētos, atpakaļ? Tas ir tā normāli??”

Komentētāji skaidro: „Jā, mūsu klimatiskajos apstākļos grūti nodrošināt nemainīgu/lētu ražu, precīzi viena izmēra gurķus tādos apjomos, lai nodrošinātu visu Austrumeiropas tirgu. Jo Orklai ir zīmoli visā Austrumeiropā, kas tirgo vienu un to pašu preci”.

Komentētājs skaidro kāpēc Latvijā marinētie gurķīši ir dārgāki: „Lai iemarinētu gurķīšus LV, vajag pasūtīt stikla burciņas, vāciņus, etiķetes nodrukātas, līmīti, iespējams, arī izejvielas marinādei un tās, tieši tāpat kā Vjetnamas gurķīšus, visticamāk, ved no Vjetnamas. Nu un tad parēķinot, kaut kur tie centi pieaug.”

Ieteikums audzēt vairāk: „Tas ir nopietni, jo Latvija nespēj izaudzēt tik daudz lai varētu likt burkās un tirgot pa visu pasauli! Samierinies. Tev ir iespēja sākt audzēt n-tos hektārus, lai mainītu šo visu..”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas