Ceļ trauksmi! Krievvalodīgie Latvijas iedzīvotāji cenšas piekukoļot ārstus

tautaruna.lv 27.novembris 2022, 15:11
 
F64
Latvijas medicīnas iestāžu darbinieki ziņo par ārstu kukuļošanas gadījumiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Mani satrauc situācija medicīnas iestādēs un valstī kopumā. Es strādāju medicīnas iestādē, un šobrīd pārāk bieži sastopos ar pilngadīgiem, krievvalodīgiem pacientiem, kuriem akūti ir nepieciešams atbrīvojums no valsts valodas eksāmena. Šie pacienti steidzami un uzstājīgi vēlas “nopirkt” šo atbrīvojumu, piedāvājot kukuļus. Spilgtākais stāsts - vīrietis ar palielinātu prostatu vēlas iegūt atbrīvojumu no valsts valodas eksāmena… Mani satrauc, cik mūsu ārsti ir godprātīgi un kurš pārbaudīs šo atbrīvojumu taisnīgumu?" vēstīts kādā medicīnas darbinieka vēstulē.

Vēl vienas medicīnas iestādes darbinieks atklāj, ka “pēdējās nedēļās lielā skaitā pie medicīnas darbiniekiem vēršas krievu tautības cilvēki ar lūgumu viņus atbrīvot no valsts valodas pārbaudījuma”.

Sazinoties ar informatoriem, noskaidrojam, ka vismaz četri pacienti dienā mēģina nopirkt ārsta-rehabilitologa sagatavotu atzinumu. Pacienti bez liekas kautrēšanās dod aploksnes ar naudu. Kukuļa apmēru “Bez Tabu” informatori nezina. Neesot arī absolūtas pārliecības, ka ārsti tos nav pieņēmuši.

Iemesls, kāpēc pēkšņi uzplaiksnījis šāds atzinumu pirkšanas piedāvājumu bums, izrādās, saistīts ar latviešu valodu. Proti, 24. septembrī stājās spēkā izmaiņas Imigrācijas likumā. Lai pagarinātu uzturēšanās atļauju Latvijā, ir jānokārto valsts valodas eksāmens. Tiesa gan, ja ir ārsta-rehabilitologa sniegts atzinums, tad iespējams atbrīvoties no šīs pārbaudes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas