Kas notiek ar organismu, ja katru dienu tiek dzerts vīns?

tautaruna.lv 27.novembris 2022, 16:41
 
pexels.com
Alkohols nav veselīgs, taču, aplūkojot plašo dzērienu klāstu, tiek izcelts, ka veselīgākais alkohola veids ir vīns. Visbiežāk tiek runāts par sarkanvīna labajām īpašībām. Arī baltvīns var būt labs veselībai, tomēr svarīgi ir ievērot mērenību.

Bet, kas notiek ar veselību, ja katru vakaru dzer baltvīnu?

Tiek uzskatīts, ka alkohols palīdz cīņai ar bezmiegu jeb šādi ir vieglāk aizmigt. Patiesībā tā nemaz nav, alkohols var traucēt normālam miega ritmam.

Svarīgi ir nelietot alkoholiskos dzērienus, tostarp baltvīnu, vismaz divas stundas pirms gulētiešanas, vēsta portāls "Eat This, Not That".

Katru vakaru dzerot baltvīnu, tiek ietekmēts ne tikai miega ritms, bet arī svars. Aptuveni 150 ml liela baltvīna glāze satur 115 kalorijas. Tas var nešķist daudz, bet ja katru vakaru izdzerat vairākas vīna glāzes, tad svars var pieaugt pat nepamanot.

Pārmērīga vīna dzeršana palielina risku saslimt ar dažādām hroniskām slimībām, piemēram, paaugstinātu asinsspiedienu, aknu slimībām un noteiktiem vēža veidiem (piemēram, krūts, aknu un resnās zarnas).

Daži pētījumi liecina, ka viena vīna glāze vakarā (arī baltvīna) spēj uzlabot sirds veselību. Tā ir pozitīva lieta, taču zinātnieki atzīst, ka nevajadzētu savu alkohola lietošanas paradumus attaisnot ar šo faktu, jo vēl nepieciešams veikt vairākus pētījumus, lai apstiprinātu vai noliegtu šādu ietekmi uz veselību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas