Lielbritānijas policija atvainosies oligarham Abramovičam

Portāls nra.lv 27.novembris 2022, 19:30
 
Scanpicx
Eiropas varas iestādes vairākkārt ir noteikušas aktīvu iesaldēšanu Krievijas oligarhiem, kurus tās apsūdz Vladimira Putina kara pret Ukrainu atbalstīšanā. Oligarhi bieži iesūdz tiesā un uzvar. Taču tas nenozīmē, ka viņi drīzumā atgūs savu naudu, mākslas kolekcijas vai jahtas, raksta portāls "Politico".

Eiropas Savienība saskaras arī ar virkni juridisku izaicinājumu. Tādēļ, ka Krievijas bagātnieki vēlas atgūt savu naudu, un viņi iesūdz ES tiesā, lai cīnītos pret līdzekļu iesaldēšanu un vīzu aizliegumiem.

Lielbritānijas policija atzinusi, ka ir veikusi nelikumīgas kratīšanas telpās, kuras, iespējams, ir saistītas ar bijušo Premjerlīgas futbola kluba "Chelsea" īpašnieku un Krievijas miljardieri Romānu Abramoviču, un piekritusi atlīdzināt zaudējumus un atvainoties, liecina aģentūras "Reuters" rīcībā esošais juridiskais dokuments.

ES Tiesa paziņojusi, ka ir reģistrējusi 54 lietas, kas saistītas ar karu Ukrainā. Tajās ietilpst uzņēmumi, piemēram, raidorganizācija "Russia Today", bet lielāko daļu lietu ir iesniegušas privātpersonas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas