Dumpis komentē Lielbritānijas paveida izplatību Latvijā

tautaruna.lv 1.aprīlis 2021, 12:00
 
Kaspars Krafts/F64
Mikroblogošanas vietnē Twiter infektologs Uga Dumpis, komentējot Lielbritānijas paveida izplatību Latvijā un atsaucoties uz citu valstu pieredzi, paudis, ka mums nav "no jauna jāpierāda" tā bīstamība.

"Uz pierādījumiem balstītas medicīnas princips nozīmē, ka ja vairākās valstīs ir pierādīts un publicēts, ka B.1.1.7 variants biežāk izraisa nopietnu slimību jaunākiem cilvēkiem kā arī noved pie intensīvās terapijas gultu pārslodzes, tad Latvijā tas no jauna nav jāpierāda," raksta Dumpis.

Jau vēstīts, ka marta vidū Covid-19 Lielbritānijas paveids konstatēja gandrīz 60% gadījumos, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālā informācija par epidemioloģisko situāciju Latvijā.

Latvijā janvāra beigās tika atrasti Covid-19 jaunā Lielbritānijas paveida gadījumi, bet 15.martā Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra laboratorijā atklāts Covid-19 slimību izraisošā vīrusa Ugandas jeb A.23.1 paveids, kas lokāli izplatījies Liepājā. Savukārt 22.martā veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) paziņoja, ka Latvijā konstatēts viens saslimšanas gadījums ar Covid-19 Dienvidāfrikas paveidu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:02

Jaunākās diskusijas