Plastikas ķirurgs Zaržeckis par ierobežojumiem: No lēmumiem staro ārā stulbums

tautaruna.lv 1.aprīlis 2021, 15:11
 
Emīls Desjatņikovs/F64
Plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis kanāla Rīga TV24 raidījumā "Preses klubs" paudis neizpratni par Latvijā ieviesto ierobežojumu Covid-19 pandēmijas izplatības apturēšanai nesamērīgumu.

Zaržeckis pauž, ka neizprot ierobežojumu nesamērīgumu, jo kamēr slēdz veikalus, tiek atļauts pulcēties sabiedriskajā transportā.

Tāpat viņš pauž neizpratni, ka nereti Covid-19 konstatēto gadījumu dēļ tiek publiski apzināti pasažieri starppilsētu autobusos, taču neparādās ziņas par inficētajiem Rīgas sabiedriskajā transportā.

"Nesamērība. Neloģiskums. Tas pēc tāda stulbuma izskatās. No tādiem lēmumiem staro ārā stulbums. Ļoti grūti, ka gudrs cilvēks pakļausies viņiem, kamēr būs sava gudrība, kam viņš sekos. Tas rada tās pretreakcijas," pauž Zaržeckis.

Viņš norāda, ka būtībā zūd ierobežojumu jēga, ja tie jāievēro tikai daļā gadījumu.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets piektdien,19.martā, panāca vienošanos par ierobežojumu atvieglošanu izglītības procesa organizēšanā, savukārt ierobežojumus tirdzniecībā plānots atvieglot daļēji, ļaujot strādāt tikai mazajiem veikaliem.

Patlaban plānots, ka izmaiņas varētu stāties spēkā uzreiz pēc Lieldienām, tomēr par konkrētu datumu valdība lems nākamnedēļ līdz ar konkrētu tiesību aktu izskatīšanu. Ierobežojumu mīkstināšanas termiņa noteikšanā tiks ņemta vērā aktuālā epidemioloģiskā situācija.

Valdība arī atbalstīja priekšlikumu no 7.aprīļa atļaut īstenot izglītības procesu pēc reģionālā principa - klātienē atļaujot mācīties 1.-6.klasēm un 12.klasei, savukārt 7.-11.klases ievērotu rotācijas principu - divas dienas nedēļā klātienē.

Tāpat no 7.aprīļa varēs pulcēties divu mājsaimniecību ietvaros ārā līdz desmit cilvēkiem. Šajā soli būs atļauti arī piketi un gājieni līdz desmit cilvēkiem.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:06

Jaunākās diskusijas