VIDEO: Kuldīgas pusē ģimenes svētki beidzas ar traģēdiju

tautaruna.lv 1.aprīlis 2021, 13:09
 
Oksana Džadana/F64
Aizvadītajā naktī daudzdzīvokļu māja Gudenieku pagastā vienā mirklī pārvērtās krāsmatas, bet divi iedzīvotāji gājuši bojā, nespējot glābties un nosmokot dūmos. Tikai otrdien vienam no ugunsnelaimes upuriem tika svinēta dzimšanas diena, vēsta raidījums "Degpunktā". Vai postažu izraisīja nejauša sakritība, cilvēku neuzmanība vai tomēr ļaunprātība?
Naktī uz trešdienu kāds kungs ugunsgrēkā zaudēja savu dēlu, dzīvesvietu un gandrīz pats nosmaka dūmos.

Gudenieku pagastam piederošajā ēkā ir pieci dzīvokļi, apdzīvoti bija tikai divi, vienā mājas galā mitinājās jau pieminētais vīrietis vārdā Mihails, bet pretējā nama stūrī dzīvoja viņa 34 gadus vecais dēls - Jevgēnijs. Šajā vietā tika svinēti ģimenes svētki.

“Vakar viņam bija dzimšanas diena. Kā brāļi saka, viņi nav gribējuši, ka brauc kāds svešais, bet Žeņa ir uzstājis uz to, ka jābrauc pakaļ uz Kuldīgu. Viņi atņēmuši mašīnas atslēgas un nav ļāvuši viņam braukt pašam. Un aizbraucis viens brālis pakaļ tiem svešajiem, no kuriem viens te arī ir gājis bojā. Tie viņam ir draugi. Vakarā visi ir svinējuši, atnākuši brāļi, tēvs jau te dzīvo, arī tas,” par notikušo saka Gudenieku pagasta pārvaldes vadītāja Daina Bērende.

Ballīte jautri ritēja līdz pat vēlam vakaram un ap plkst. 24.00 noslēdzās, brāļi aizgājuši mājās, jo paši dzīvo netālu, bet divi viesi no Kuldīgas pa nakti palikuši pie Jevgēnija. Kas notika mājā pēc tam, kad visi aizgājuši gulēt - šobrīd pārliecinoši pateikt nevar neviens, taču īsi pirms vieniem naktī ēkā aizdegās milzu liesma.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā. Ēkai tajā brīdī bija iebrucis jumts un nesošās konstrukcijas. Ugunsdzēsēji konstatēja, ka notikuma vietā atradušās divas mirušas personas. Neoficiāli zināms, ka cilvēkus ugunsdzēsēji uzgājuši tuvāk dzīvoklim, kur nakšņoja Jevgēnijs un viņa draugi.

Mihailam gan sanāca palikt dzīvam, pateicoties citiem dēliem. Viņi, uzzinot par ugunsnelaimi, atskrējuši palīgā no kaimiņu mājas. Pērējiem līdzēt jau vairs nebija iespējams. Vīrieši tēvu izvilkuši ārā pa nama logu. Jautājums, kas joprojām paliek neatbildēts: kur varēja palikt otrs draugs.

“Kā man tie puikas stāstīja, viens no viņiem naktī pazvanījis ir sievai uz Kuldīgu un teicis: “Es eju projām, te deg.” Tur policija bija tad un teica, ka skatīsies, kas notiek,” teic Gudenieku pagasta pārvaldes vadītāja.

Policisti informē, ka ēkā tiešām bija vēl kāds cilvēks, kurš pirms ugunsgrēka namu pameta. Šobrīd viņš ir aizturēts un notiek apstākļu noskaidrošana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:02

Jaunākās diskusijas