Bukšs par februāri: Sniegs nekur nepazudīs

Baiba Puriņa 1.februāris 2021, 11:46
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē, kādi laikapstākļi gaidāmi februārī.

Kāds laiks 1. februārī, tāds lielākoties visu mēnesi.

"Ja seko norisēm dabā un nozīmīgām dienām augustā, decembrī, tad kalendārās ziemas pēdējam mēnesim februārim vajadzētu būt aukstam un bez lieliem nokrišņiem," raksta Bukšs.

Dabas vērotājs atklāj, ka dabā novērojamās zīmes paredz pārsvarā sausu februāri un lielāku salu mēneša vidū.

Tāpat Bukšs atklāj, ka Puteņu mēnesis būs ar mainīgiem, „zāģa zobiem” līdzīgiem laika apstākļiem mēneša pirmajā pusē un beigās.

"Ja Sveču mēneša sākumā neliels sals un īslaicīgi nokrišņi, tad laikā ap Dārtu (6.februāris), sals var pastiprināties. Skaidrās dilstoša mēneša naktīs temperatūra dažviet var noslīdēt līdz mīnus 20 grādu atzīmei. Tas nebūs ilgi. Dārtas sals ilgāk par trīs dienām nenoturas. Dienām ar salu sekos īslaicīgs atlaidenis, neliels sniegs, slapjš sniegs. Ceļi šajā laikā slideni," atklāj Bukšs.

Februāra vidū, mēness fāzēm mainoties, sagaidāms vēl viens aukstuma vilnis, kad temperatūra skaidrās bezvēja naktīs dažviet var nokrist līdz - 18... -20 grādiem.

Mēneša otrajā pusē būs vairāk nokrišņu un neliela līdz mērena sala dienas nomainīs dienas ar īsiem atkušņiem. Mēneša izskaņā gaidāms neliels īslaicīgs sniegs, bet naktīs viegls sals.

Bukšs atklāj, ka sniega sega lielā Latvijas daļā februārī nekur nepazudīs. Tāpat dabas zīmju vērotājs iepriecina ar ziņu, ka sniegs februārī jau smaržo pēc pavasara un salīdzinot ar janvāri, saules gaisma pieaug par nepilnām 30 stundām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:27

Jaunākās diskusijas