Covid-19: ārste skaidro, kāpēc pēc vakcinācijas jāturpina valkāt sejas maskas

Baiba Puriņa 11.janvāris 2021, 10:00
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / AFP/Scanpix/Leta
Latvijas lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidroja, kāpēc pēc vakcinācijas pret Covid-19 ir jāturpina valkāt sejas maskas.

Kā norāda Kozlovska, pēc pirmās vakcīnas pret Covid-19 cilvēkiem vēl neizveidojas imunitāte. Viņa skaidro, ka ir paredzēts, ka aizsardzības vielas parādās tikai pēc otrās potes.

Kozlovska atklāj, ka infektologs Uga Dumpis jau esot ārstiem sanāksmē paudis, ka, iespējams, ģimenes ārsti pēc otrās vakcīnas varēs nelietot aizsarglīdzekļus.

"Vienīgā lieta ir tā, ka neviens pasaulē vēl nezina cik ilgi šī imunitāte pastāv. Es hipotētiski pieņemu, ka šī imunitāte, tāpat kā gripai, varētu būt uz vienu gadu, bet tas ir pētnieku jautājums," norāda ārste.

Jau vēstīts, ka šodien stājas spēkā veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) izdotais rīkojums, kas nosaka, ka turpmāk pret Covid-19 tiks vakcinētas visas ārstniecības iestādēs strādājošās ārstniecības personas, ārstniecības atbalsta personas un darbinieki, kuri to vēlēsies.

Kā vēstīts, kopumā līdz šim vakcinētas 6583 personas, tajā skaitā 5120 ārstniecības personas un 1463 ārstniecības iestādes darbinieki.

Latvija līdz šim ir saņēmusi 23 400 farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" devas. Tās paredzētas kopumā 11 700 cilvēkiem, jo viena vakcinēšanai nepieciešamas divas devas. Tādējādi līdz šim vakcinēti 56,2% šo cilvēku, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas