Sieviete Latvijā dusmīga par repatriācijas reisa biļetes cenu

Viktorija Gabrjuna 11.janvāris 2021, 7:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Kā zināms, decembra nogalē tika īstenots Baltijas valstu kopīgais repatriācijas reiss no Latvijas uz Apvienoto Karalisti un no Apvienotās Karalistes uz Latviju. Kāda sieviete, vēršoties "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), neslēpa sašutumu par reisa biļetes cenām.

Sieviete stāsta par situāciju, kuru piedzīvojusi viņas māsas ģimene. Par biļetēm, lai atgrieztos Latvijā, no ģimenes tik prasīti teju 900 eiro.

"Mana māsa ar savu ģimeni vēlas atgriezties mājās, laikus bija jau nopirkuši biļeti, lai būtu lētāk. Bija nopirkta uz 28. decembri. Darbs uzteikts, īre uzteikta, bet bija aizliegums.

Zvanīja uz vēstniecību, savāca visus papīrus, ko pieprasīja, un tad viņiem atsūta ziņu - lai atgrieztos ar repatriācijas reisu, biļetēs vajadzēs samaksāt 890 eiro par 2 pieaugušajiem un 2 mazām pirmsskolas meitiņām.

Māsai asaras! Ja viņa samaksātu šo naudu, atbraucot, viņai uz rokas paliktu tikai 30 eiro. Kur ir tā saucamā palīdzība no mūsu valsts? Kāpēc tā jāmelo? Un viņa nav vienīgā ģimene, kas bija spiesti atteikties no šā reisa!” pauž sieviete.

Jāpiebilst, ka iepriekš (repatriācijas reisa dienā) intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris sacīja, ka atgriezties Latvijā no Lielbritānijas ar lidsabiedrības "airBaltic" īpašo repatriācijas reisu vēlējušies vairāk nekā 140 valstspiederīgie, bet tāda iespēja būs aptuveni 50 cilvēkiem.

20.decembrī Ministru kabinets, balstoties uz Satiksmes ministrijas priekšlikumu, pieņēma lēmumu uz laiku aizliegt starptautiskos pasažieru pārvadājumus uz un no Apvienotās Karalistes, tādējādi cenšoties pasargāt sabiedrību no jaunā koronavīrusa paveida izplatības Latvijā. Pasažieru pārvadājumi starp Latviju un Lielbritāniju bija aizliegti līdz 1.janvārim.

Taču sestdien atsākusies pasažieru pārvadājumi uz un no Apvienotās Karalistes.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas