Toms Bricis: Visticamāk Latvijā tiks izsludināts brīdinājums par bargu salu

Viktorija Gabrjuna 11.janvāris 2021, 9:44
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Meteorologs Toms Bricis pavēstījis, ka šonedēļ Latvijā gaidāms bargs sals.
Kā tiek pausts mikroblogošanas vietnē Twitter, aukstākais laiks Latvijā šonedēļ gaidāms gaidāms naktī uz piektdienu un sestdienu.

"Aukstākais laiks gaidāms naktī uz piektdienu un sestdienu, kad lielākajā valsts daļā būs -12..-17 grādi. Vietām Vidzemes un Latgales austrumos termometra stabiņš var noslīdzēt līdz -20 grādiem. Visticamāk, tiks izsludināts brīdinājums par bargu salu," teikts ierakstā.

Tāpat, pēc Briča prognozes, tiek vēstīts, ka nedēļas pirmajā pusē Latvijā stipri snigs un putinās, var būt sniega sanesumi, slikta redzamība, autovadītājiem ir jābūt uzmanīgiem. Šajās dienās visvairāk nokrišņu būs Kurzemes centrālajā un dienvidu daļā. Nedēļas otrajā pusē ieplūdīs sausāks un aukstāks gaiss.

Jāpiebilst, ka jau iepriekš minēts, ka gaisa temperatūra piektdien galvaspilsētā var sasniegt zemāko atzīmi kopš 2018.gada 28.februāra, kad pilsētas centrā sals pastiprinājās līdz -18,4 grādiem.

Temperatūras kritums Rīgā sāksies ceturtdien, pūšot mērenam ziemeļaustrumu vējam. Visticamāk, aukstums būs īslaicīgs, jo nedēļas beigās prognozēta siltāka gaisa ieplūšana no rietumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas