VIDEO: Liepas pagastā uz vilciena sliedēm noticis traģisks negadījums

tautaruna.lv 11.janvāris 2021, 13:09
 
Ekrānšāviņš no video
Braucot cauri Liepas pagastam, kāds vilciena mašīnists jau laikus pamanīja, ka uz dzelzceļa sliedēm stāv vīrietis tumšā apģērbā. Lai smago transportlīdzekli pilnībā apstādinātu, nepieciešams zināms laiks, kurš šoreiz nebija pietiekami daudz, lai izvairītos no sadursmes, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Andrejs gadiem ejot ir pieradis pie trokšņa, ko rada dzelzceļa sliedes turpat, pie viņa mājas logiem. Vilcieni nāk un iet caur “Lodes” staciju, pārvadājot gan pasažierus, gan kravu, taču ceturtdien, ap plkst. 23.00 vakarā, ierastā skaņa nedaudz mainījās. Andrejs izgāja pagalmā, pavērot situāciju.

“Vilciens brauca, uzsāka ekstremālo bremzēšanu. Sākumā skanēja signāls, kā tas paredzēts tuvojoties pārbrauktuvei. Pēc tam bija nepārtraukts signāls, ka zem vilciena meties cilvēks. Viņu tā kā atmeta malā, pēc trieciena,” stāsta aculiecinieks.

Gājējs atsitās pret vagonu un Andrejs zvanīja operatīvajiem dienestiem, vienlaikus skrienot uz sadursmes vietu. Arī mašīnists izkāpa no vilciena un tuvojās gulošajam vīrietim, kas neizrādīja dzīvības pazīmes.

“Cilvēks gulēja nesakropļots, nekas nebija sagriezts, vienkārši atsitās ar galvu. Ne asinis, nekas, viss akurāti. Ātrie atbrauca un teica, ka bija piedzēries. Citādi jau nekā. Normāls cilvēks nemetas zem vilciena.”

Andrejam šķitis, ka aptuveni 30 gadus vecais vietējais iedzīvotājs vilcienu patiešām redzējis, pirms uzkāpa uz sliedēm. Arī notikuma vietā sastaptais izbijušais dzelzceļa strādnieks Viktors uzskata, ka taurējošo transportlīdzekli, kas brauca ar spilgtiem lukturiem, nevarēja nepamanīt.

Mediķi uz vietas konstatēja, ka vīrietis ir miris.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas