Ārsts par Covid-19 pacientu šķirošanu Latvijā: Tas šobrīd izskatās reāli

tautaruna.lv 18.decembris 2020, 11:30
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Latvijas Jauno ārstu asociācijas prezidents Artūrs Šilovs kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" atbildējis uz jautājumu, vai Latvijā varam nonākt līdz situācijai, ka jāsāk šķirto Covid-19 pacienti.
"Man diemžēl jāsaka, ka tas šobrīd izskatās, kā diezgan reāls stāvoklis," uz jautājumu, vai Latvijā var nākties šķirot pacientus līdzīgi kā Lietuvā, atbild Šilovs.

Viņš norāda, ka Lietuvā šobrīd ir pārsniegts kritikais Covid-19 pacientu skaits slimnīcās. Šilovs nemin konkrētu ciparu, kas jāpārsniedz Latvijā, lai sāktos pacientu šķirošana.

Jau vēstīts, ka Lietuvā ārsti, kas strādā pārpildītās slimnīcās, saka, ka vissmagāk slimie pacienti jau tiek sakārtoti pēc kara lauka slimnīcas principa: vissmagākie gadījumi un tie, kur vēl var palīdzēt, ziņo Lietuvas sabiedrisko mediju portāls LRT.lt.

Reanimācijas nodaļa ar Covid-19 pacientiem parasti ir otrais vai trešais pieturas punkts visā ārstēšanas procesā. Pacienti vispirms nonāk uzņemšanas centrā, no kura viņi pēc simptomiem un veselības stāvokļa tiek sadalīti citās vienībās. Lielākā daļa pacientu, kuriem nepieciešama skābekļa terapija, tiek nosūtīti uz infekcijas slimību slimnīcu. Citus ar hroniskām saslimšanām - ar sirds un asinsvadu slimībām un grūti kontrolējamu diabētu - uzņem terapijas vai ķirurģijas nodaļās ar palātām COVID-19 pacientiem.

Vissmagāk sasirgušie pacienti nonāk intensīvās terapijas nodaļā. Vismaz tā tam vajadzētu būt, taču šodien realitāte ir cita. Kad katru dienu jaunu COVID-19 gadījumu skaits palielinās līdz tūkstošiem, un ​​slimnīcās sāk pietrūkt vietu pacientiem un personālam, ārsti ir spiesti sākt šķirot pacientus, priekšroku dodoto tiem, kas vēl iespējams palīdzēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas