Abu Meri skaidro, kāpēc nebaidīties vakcinēties

tautaruna.lv 18.decembris 2020, 7:40
 
Romāns Kokšarovs/F64
Ārsts Hosams Abu Meri kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Preses klubs" skaidrojis, kāpēc no vakcinēšanās nav jābaidās.

Abu Meri skaidro, ka, lai kompānija varētu ražot un izplatīt vakcīnu, tai "jāiziet trīs dažādas fāzes". Viņš norāda, ka Covid-19 vakcīnas gadījumā trešā fāze bija īsāka ārkārtējās situācijas dēļ.

Ārsts uzsver, ka ir svarīgi, lai cilvēki zinātu, ka otrā fāze, kuras laikā vakcīna izmēģināta uz cilvēkiem, veikta ar mērķi, lai pārbaudītu tās drošumu. "Drošība ir izvērtēta," uzsver Abu Meri.

Abu Meri akcentē, ka otrās fāzes laikā vakcīna veiksmīgi pierādījusi savu drošumu un tagad ir trešā fāze, kad būs redzama tās efektivitāte. "Šobrīd par vakcīnas efektivitāti mēs nevaram runāt," norāda Abu Meri un uzsver, ka runa ir par laika nogriezni, cik ilgi vakcīna iedarbosies. "Vai tas ir gadu, vai divus, to redzēs. Tāpēc katrs, kurš vakcinējas, pēc pusgada iet nodot antivielas [antivielu testu - red.], paskatīties vai imunitāte no tās vakcīnas vēl ir," norāda ārsts.

Jau vēstīts, ka vakcinēšanās pret jauno koronavīrusu Eiropas Savienībā (ES) sāksies 27.decembrī, ceturtdien paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena. "Tas ir Eiropas brīdis. 27., 28. un 29.decembrī vakcinācija sāksies visā ES," tviterī rakstīja Leiena.

Lielbritānijā un ASV jau ir sākusies cilvēku vakcinēšana ar šo Covid-19 vakcīnu.

Kā ziņots, Eiropas Zāļu aģentūra ir pārcēlusi no 29.decembra uz 21.decembri sanāksmi, kurā tiks lemts, vai apstiprināt farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādāto vakcīnu pret jauno koronavīrusu.

Šī vakcīna izmēģinājumos uzrādījusi 95% efektivitāti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas