Valsts policijas pārstāve: Uzdāvini dzīvību Ziemassvētkos, nebrauc uz veikalu

tautaruna.lv 18.decembris 2020, 15:01
 
PA/Scanpix/Leta
Valsts Policijas sabiedrisko attiecību nodaļas ilggadējā vadītāja Sigita Pildava sociālajos tīklos dalījusies ar lūgumu šajos svētkos nedoties uz veikalu, tādā veidā izglābjot kādam dzīvību.

Pildava raksta: "Ja mēs šajos Ziemassvētkos spētu iztikt bez dāvanām, iespējams, mēs ieraudzītu, ka ir kaut kas daudz būtiskāks par jebkuru lietu. Spētu sajust, kaut ko daudz svarīgāku. To, ko nevar nopirkt ne par kādu naudu.
Šodien meklētai 'dāvanai' var būt dzīvības cena. Uzdavini dzīvību!"

Kā vēstīts, no 19. un 21.decembra uz trim nedēļām noteikti papildu drošības pasākumi, kas vērsti uz to, lai ikviens iedzīvotājs satiktu pēc iespējas mazāk citu cilvēku ārpus savas mājsaimniecības.

Šāds lēmums pieņemts, lai pasargātu sevi un citus no iespējamās inficēšanas ar Covid-19.

Veselības ministrija izprot, ka tas radīs grūtības un sarežģīs ikdienu, bet vienlaikus lūdz ikvienu iedzīvotāju sadarboties, lai kopā varētu mazināt infekcijas izplatību un nepārslogotu slimnīcu iespējas palīdzēt pacientiem neatliekamās situācijās.

Laika posmā no sestdienas, 19.decembra līdz 11.janvārim tirdzniecībā katru dienu tiks piemērots regulējums, kas līdz šim attiecās uz brīvdienām un svētku dienām, vienlaikus tiks paplašinātas iegādājamās preču grupas, ko šajā laikā drīkstēs tirgot, paredz ceturtdien valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:15

Jaunākās diskusijas