Lokdaunam tuvojoties, frizieri strādā arī naktsmaiņas

tautaruna.lv 18.decembris 2020, 14:15
 
F64, Vladislavs Proškins
No pirmdienas, 21.decembra, līdz 11.janvārim Latvijā būs aizliegti visi skaistumkopšanas pakalpojumi un dzinējmedības, paredz ceturtdien valdībā atbalstītie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu. Tas radījis situāciju, ka frizieriem nākas strādāt arī naktsmaiņās.

No valdības lēmuma izriet, ka turpmākās trīs nedēļas skaistumkopšanas nozare nedrīkstēs strādāt, tostarp nevarēs sniegt frizieru pakalpojumus.

Kā portāls tautaruna.lv noskaidroja, vairākās frizētavās, lai paspētu apkalpot pēc iespējas vairāk klientu, kas veikuši pierakstu līdz svētkiem, frizieri sākuši strādāt arī nakts laikā.

Analoga situācija tika novērota arī citviet Eiropā, pieņemot stingrākus ierobežojumus.

Veselības ministrijā skaidroja, ka šie pakalpojumi ierobežoti, vērtējot vairākus aspektus, piemēram, vai pakalpojumu sniedz ilgāk par 15 minūtēm (kopā ar laiku uzgaidāmajā telpā), vai ir tiešs cilvēku kontakts pakalpojumu sniegšanas laikā, vai ir iespējams lietot sejas masku (piemēram, pie kosmetologa un fotosesijās tās nelieto), lielāko uzsvaru liekot uz kritēriju, vai bez šī pakalpojuma cilvēks var iztikt trīs nedēļas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas