Meteorologs Latvijā pārsteidz ar prognozi par 20 cm sniega segu

tautaruna.lv 18.decembris 2020, 11:15
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter pārsteidzis ar pašreizējo Global Forecast System (GFS) prognozi par biezu sniega kārtu.

Kā atklāj Trallis, sistēma prognzē pat 20 centimentru biezu sniega kārtu.

"GFS tagad prognozē līdz 20 cm dziļu sniegu gada beigās. Tendence par labu vēsākam un sniegotākam laikam redzama arī citos modeļos," skaidro Trallis.

Tikmēr komentāros vietnes lietotāji neslēpa sajūsmu par gaidāmo ziemu, rakstot, ka šāda prognoze patiešām iepriecina.

Arī citviet pausta informācija, ka saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi gada nogalē sniega segas biezums vietām var pārsniegt 10 un pat 20 centimetrus. Pēc Ziemassvētkiem pieaugs auksta laika varbūtība.

Līdz 30% palielinājusies iespēja, ka šoziem Eiropu piemeklēs liels aukstuma vilnis.

Jāpiebilst, ka tuvākajā laikā - nākamnedēļ Latvijā palielināsies ciklonu ietekme, tādēļ Ziemassvētkos iespējams liels nokrišņu daudzums, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Šīs nedēļas nogalē laikapstākļus noteiks anticiklons, tomēr sestdien daudzviet līņās, vairāk nokrišņu būs Vidzemē. Sestdien pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra būs +2..+7 grādi, svētdien gaidāms dienvidu vējš un -1..+5 grādi. Debesis pārsvarā segs mākoņi.

Nākamnedēļ cikloni bieži nesīs lietu un sniegu, pūtīs lēns līdz mēreni stiprs mainīga virziena vējš. Prognozes Ziemassvētkiem pagaidām ir svārstīgas.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi gada nogalē sniega segas biezums vietām var pārsniegt 10 un pat 20 centimetrus. Pēc Ziemassvētkiem pieaugs auksta laika varbūtība.

Līdz 30% palielinājusies iespēja, ka šoziem Eiropu piemeklēs liels aukstuma vilnis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas