VIDEO: kā Latvijā notiek Covid-19 testēšana

tautaruna.lv 31.oktobris 2020, 12:30
 
EPA/Scanpix/LETA
Kā notiek Covid-19 paraugu ņemšana un testēšana, nostāsti ir dažādi. Lai pārliecinātos, kā tas notiek, “Bez Tabu” piedalās institūta “Bior” paraugu ņemšanas un testēšanas procesā.

Paraugs uz Covid-19 tiek paņemts Ilzei. Vispirms Covid-19 paraugu ņemšanas punkta darbiniece Ilzi piereģistrē un informē par procesu.

"Tas nav sāpīgi. Citiem pat patīk. Prasa, lai atkārtojam. Tā, divu dienu laikā, tas ir maksimālais termiņš, uz jūsu e-pastu atnāks atbilde, ka ir piekļuves parole. Ja gadījumā parole nedarbojas, zvaniet, lūdzu, mums uz “Bior” numuru un nosauciet analīzes numuru! Tagad, lūdzu, pie dakteres!" pauda Covid-19 paraugu ņemšanas punkta darbiniece.

Mediķe paraugu ņem no deguna. Sākumā no vienas nāss, tad no otras, pēc tam arī no rīkles. Brīdina, ka būs nepatīkami.

Pēc procedūras Ilze dalās savās emocijās. Esot bijis ļoti ātrs process, nesāpējis. Nepatīkamāk bijis, kad paraugs ņemts no rīkles, taču tikai uz mirkli. Pie zobārsta esot nepatīkamākas sajūtas. Lielāks uztraukums bijis pirms procedūras.

Dažādiem cilvēkiem sajūtas esot dažādas. Kad paraugi ir paņemti, tos sūta uz laboratoriju testēšanai. Paņemto paraugu testēšanas process ir sarežģīts, rit vairākās kārtās, vairākas stundas un to veic molekulārbiologu komanda. Iekārtas ir ļoti dārgas. Lai būtu pārliecība, ka rezultāts tiešām ir pozitīvs,”Bior” laboratorijā paraugus testē atkārtoti.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:47

Jaunākās diskusijas