Vīrietis sašutis par CSDD eksāmeniem tiesību iegūšanai

tautaruna.lv 31.oktobris 2020, 11:12
 
Ilustratīvs attēls / Vladislavs Proškins/F64
Kāds vīrietis vērsies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), sūdzoties par jautājumiem Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) eksāmenos autovadītāja apliecības iegūšanai.
Sūdzības autors uzskata, ka pārāk bieži tiek mainīti ceļu satiksmes noteikumi, radot apjukumu autovadītājiem.

“Man ir sūdzība par tiem, kas maina ceļu satiksmes noteikumus! Drīz cilvēki vispār nesapratīs, kā pareizi rīkoties, braucot ar auto! Piemēram, CSDD testā viens no jautājumiem - man šķērslis ir priekšā un pretī stāv auto. Pēc vecajiem noteikumiem, man jālaiž otrs auto, bet tagad pareizā atbilde cita - man ir priekšroka! Tas ir trakums, cilvēku mānīšana! Tā ir vairākos jautājumos!” raksta vīrietis.

Privātais arhīvs/skaties.lv/Bez Tabu

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Kāda komentētāja, kas sevi sauc par pasniedzēju autoskolā, uzsver, ka vīrieša piemērā kļūdu neesot.

"Nav tur kļūdas. Domāju, ka autors aizmirsa piebilst, ka šķērslis ir, braucot augšupceļā, un ir uzstādīta ceļa zīme stāvs augšupceļš. Tā kā, draugi mīļie, mācāmies noteikumius," teikts komentārā.

"Es arī īsti neizprotu, kur ir problēma. Nesen kārtoju CSDD teorijas eksāmenu. Ja atbilde ir nepareiza, tad nepareiza. Nebija tā, ka vienā reizē tā pati atbilde nepareiza, otrā-pareiza. Ja kādā no jautājumiem rodas šaubas, tad instruktoram var palūgt, lai viņš izskaidro kāpēc ir tā nevis savādāk. Visi jautājumi un atbildes ir jālasa ļoti uzmanīgi, arī bildēm jāpievērš uzmanība," teikts vēl kādā komentārā.

Ir arī komentetāji, kas tomēr piekrīt, ka CSDD eksāmenu jautājumos ir daudz neskaidrību.

"Bieži esmu kārtojis CSDD teorijas eksāmenus un ir tur nepilnības, kuras vajadzētu uzlabot. - Nav loģiski 4 atbilžu variantā norādīt kā 2. Abi iepriekšminētie varianti ir pareizi, lai gan pēc tam seko 3. un 4. atbilžu variants. Jaunajās grāmatās ir padaudz kļūdu. Vienīgi bez ķļūdām ir samaksa par eksāmenu un tiesību maiņa - tā ir tieši tāda, kāda norādīta cenrādī," teikts kādā citā komentārā.

Jāpiebilst, ka iepriekš cilvēki sūdzējušies CSDD darbinieku rīcību. Pirms kāda laika tika vēstīts, ka kāds autovadītājs ir ļoti dusmīgs par CSDD darbinieka attieksmi Limbažos.

Tāpat arī iepriekš cilvēki ir sūdzējušies par to, ka autovadītāja tiesības neizdodas iegūt tieši CSDD darbinieku dēļ.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:15

Jaunākās diskusijas